Audis fjongeste modell
Audi A7 ble lansert i 2010 og nå er tiden inne for en liten oppgradering både utvendig og på det tekniske.
Da Audi A7 kom i 2010 fulgte den opp den noe mindre A5 Sportback med en klassisk kombicoupé-form. En modelltype som langt på vei hadde ligget brakk siden 1980-tallet.
A7 var ment å fylle rommet mellom A6 og A8, og var en bil for dem som synes A8 blir vel limousin eller gubbe-aktig. Til forskjell fra A6 leveres den ikke med små motorer, her er det kun V6-motorer, hvor den minste har 211 hestekrefter.
Det er en skikkelig snobbemodell. Både av utseende og drivlinjer. Billigste diesel har firehjulstrekk og ligger på rett under 800.000, aller rimeligste utgave i de norske prislistene er den med en to liters bensinmotor på 252 hestekrefter og forhjulstrekk, den starter på 677.000. Det er drøyt 230.000 over innstegsmodellen i A6-serien.
Prisdifferansen mellom sammenlignbare utgaver av A6 og A7 er rundt 150.000, samtidig har A7 noe mer standardutstyr.
Noe kosmetikk
Denne midtlivsoppdateringen er både av estetisk og teknisk art. Utvendig er det en ny grill og nye støtfangere foran og bak. I tillegg er enderørene på eksosen og frontlyktene i ny utførelse. Linjeføringen på disse tingene har blitt litt skarpere, noe som følger opp de andre nye Audi-modellene og de som har blitt oppgradert de senere årene.
(Saken fortsetter under bildet)
LED-lys har blitt standard, eventuelt kan man gå for LED-matrix som tilpasser seg kjøresituasjonen.
I tillegg er en rekke av motoren revidert. Selvsagt med lavere forbruk og noe høyere effekt.
Test av Audi RS7
Bilen her har den største dieselen som nå yter 320 hestekrefter mot tidligere 313. Det betyr en seriøst kraftig maskin, som kompletterer dette med 650 newtonmeter i dreiemoment, som er med helt fra 1400 omdreininger per minutt.
Audi A7 er en svær bil, nær fem meter lang og med en vekt på 1,9 tonn, men med en motor som har en så stor muskelmasse blir det skikkelig sportsbil sifre, null til hundre tar 5,2 sekunder.
Bi-turbo
Den tre liters dieselmotoren har to turboer og som en veldig fin bonus et lydbilde som virkelig forteller omgivelsene at det er en storkar som er på vei. Samtidig så går den veldig rolig om man ligger på lave turtall, mens den kommer med en tung bassrøst om man gir skikkelig på.
Innvendig er det god plass og Audis interiørdesign gir opplevelsen av en bil som koster mye penger. I dette tilfellet med mye skinn som en følge av en såkalt skinnpakke til ikke ubetydelige 37.000 kroner, men det er et naturlig valg i en bil som dette.
Mer bilstoff på E24 BIL
I utgangspunktet er dette en bil som har sitt naturlige habitat i venstre felt på en motorvei, størrelsen gjør at den aldri føles lett på foten på mer svingete vei. Bilen her har riktignok både sportsunderstell og luftfjæringer slik at man kan sette den opp på en måte som er bedre tilpasset mer aktiv kjøring. Setter man alt i maks attack blir den vel stomp mot underlaget. Trikset her er å stille luftfjæringen på «comfort», mens resten er i «dynamic», som er den mest sportslige settingen.
(Saken fortsetter under bildet)
Da er styringen så direkte som mulig, den gir riktignok ikke veldig god feedback fra underlaget, men den er veldig presis. Girkassen skjønner at du mener alvor, og gir deg høyere turtall før den girer. Eventuelt så kan man overstyre det hele via hendlene på rattet, mens lydmiksen fra motoren er mest mulig macho.
Fordelen med å ikke gi demperne den mest aggressive beskjeden er at bilen tar av ujevnheter på en mer behagelig måte, samtidig som bilen også kommuniser vekten bedre. Den vil krenge og sette seg noe mer i svingene, men dette er en god måte å få bilen til å fortelle om underlaget og sine grenser. Dessuten er det ukledelig for en bil av denne art å være beinhard.
Bilens naturlige konkurrent er BMW 6-serie Gran Coupe, som har en lik motor og føles noe mer sportslig. Mens Mercedes-Benz CLS ikke har noen dieselmotor som er helt i samme landskap. Samtidig er det den av de tre som føles mest luksuriøs.
A7 er en bil som har utseende med seg, og med denne motoren har man en familiebil som ser, høres og føles veldig dyr ut, noe den også er.