Tidenes dyreste Ferrari er utsolgt

Norsk importør mener det ikke er noe problem å finne kunder til tidenes dyreste Ferrari.

FOR SENT: Om man ønsker seg en LaFerrari, er løpet kjørt, alle er solgt før den er satt i produksjon. Her fra debuten på bilutstillingen i Genvève i mars
Publisert: Publisert:

Aldri har Ferrari laget en dyrere bil enn LaFerrari, likevel var det ikke noe problem å finne kunder, og flere av dem er norske.

Ferrari har ikke kommet i gang med produksjonen av superbilen LaFerrari, som skal lages i 499 eksemplarer, men den er allerede utsolgt.

- Det er faktisk en stund siden de ble det, sier Olav Medhus hos Autostrada Sport.

De selger hvert år en rekke biler i det øvre prissegmentet, blant annet Ferrari.

LaFerrari ble første gang vist på bilutstillingen i Genève i våres, og produksjonen starter på nyåret.

Krav til kundene

- Ferrari har selv valgt ut kundene, for i det hele tatt få lov til å kjøpe den satt de flere krav, blant annet at man må eie fem Ferrarier, sier Medhus.

Mer bilstoff på E24 BIL

DYRE BILER: LaFerrari koster godt over ti millioner kroner i Norge, men Olav Medhus i Autostrada Sport sier de kunne solgt flere enn det de fikk tak i.

Bilen sees på som en arvtaker til den legendariske Ferrari Enzo, som ble laget i 400 eksemplarer mellom 2002 og 2004. Samtidig er det en bil med en høyst moderne drivlinje, en hybrid.

Den har en V12-motor på 789 hester pluss en el-motor på 160 hester. Null til hundre skal gå unna på under tre sekunder.

- To av de 499 bilene er bestilt av oss for norske kunder, men vi kunne lett ha solgt to til tre til, om det hadde vært flere igjen.

Ikke billig

- Prisen er én million euro, uten moms. Men fordi den har lavt utslipp og lav vekt, så er ikke avgiftene så store på den i Norge. På norske skilter kommer den til å koste cirka 12 millioner, hvor rundt et par millioner er avgifter, stort sett på grunn av hestekreftene, sier Medhus.

Han venter at bilene de har bestilt kommer til sommeren, og legger til at de faktisk kan sees på som en god investering, da etterspørselen er langt høyere enn det begrensete opplaget av LaFerrari.

Det skal være flere som har budt godt over listepris for å skaffe seg en av de utsolgte, men ennå ikke produserte superbilene.

Les også:

Ferrari solgt for kjempesum - igjenFryktelig dyr og helt utsolgtSkal selge Maserati i Norge

Publisert:
Gå til e24.no