Ekstrem familiebil

Det er ikke lenge siden Mercedes-Benz lanserte en ny C-klasse, nå er berserk-versjonen klar.

FRISK STASJONSVOGN: Mercedes-AMG C 63 flytter seg fra null til hundre på rett over fire sekunder.
Publisert: Publisert:

Som vanlig går det ikke lang tid etter at Mercedes-Benz har lansert en ny modell, før spesialmekanikerne hos AMG-avdelingen har gått løs på den. I C-klassens tilfelle har dette resultert i en versjon som byr på en helt ny motor.

De har droppet «Benz» i navnet og den skal nå kalles Mercedes-AMG C 63. Motoren er den samme som kommer i sportsbilen GT, det vil si en fire liters V8 med bi-turbo. Som i toseteren kan man velge mellom to ytelser, på 476 eller «S» med 510 hestekrefter. Dreiemomentet er på henholdsvis 650 og 700 newtonmeter.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Vi markerer med dette begynnelsen av en ny æra for vår nye terminologi. Arvtakeren til Mercedes-Benz C 63 AMG, som har vært en stor suksess verden over, skal nå hete Mercedes-AMG C 63. Med 40.000 enheter var 204 C 63 AMG den bestselgende AMG-modellen, sier Tobias Moers, konsernsjef i Mercedes-AMG GmbH, i en pressemelding.

(saken fortsetter under bildet)

TO MOTORER: Mercedes-AMG C 63 S har 34 hestekrefter mer enn modellen uten «S».

Bilen har slanket seg med nær 100 kilo siden forrige utgave. Nå veier sedanen 1640 og stasjonsvognen 1715 i mildeste utgave. Dette gir den en null til hundretid på 4,1 og 4,2 kilo, med den største motoren går det en tidel hurtigere.

Modellen lanseres på bilutstillingen i Paris som åpner helt i starten på oktober, sedanen kommer på markedet i februar, mens stasjonsvognen er klar i april.

Les også

Ny rekord for Mercedes-AMG

Den nye utgaven er også stivere enn forrige. Styreenheten er og ny og skiller seg fra standardutgaven. Det samme gjelder støtdempere og fjærer, og ikke minst bremseskivene som er 39 centimeter i diameter foran.

Av ekstrautstyr kan man få keramiske bremser, enda mer sportslig oppsett av understellet og eksosanlegg som gir en enda grommere lyd fra V8en.

Prisene er ennå ikke klare.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no