De ville politibilene i Dubai

Når politiet i Dubai oppgrader bilparken sin, er det ikke snakk om Ford Mondeo eller Volvo V70.

Publisert:

Det er grunn til å tro at trafikkpolitiet i de fleste andre land misunner deres kolleger i Dubai. Der har de nylig oppgradert bilparken, og det med noen av de raskeste bilene som finnes.

- Dubai er en unik by, og alt i den bør gjenspeile dette. Av den grunn har politiet anskaffet seg en Ferrari, sa Dhahi Khalfan Tamim, politisjef i Dubai, da de viste frem deres helt nye Ferrari FF foran verdens høyeste bygning, Burj al-Khalifa, til The Telegraph.

Voldsomme krefter

Kort tid tidligere hadde de skaffet seg en Lamborghini Aventator. Dette er biler som har voldsomme krefter. Ferrarien er motorisert med en V12 på 660 hestekrefter. Den har en toppfart på 335 kilometer i timen og gjør null til hundre på 3,7 sekunder, tohundre nås på 11 sekunder.

De har visstnok planer om å utvide bilparken med enda flere Ferrarier, og Dhahi Khalfan har uttalt at disse i hovedsak skal kjøre av kvinnelige politibetjenter.

- Ferrariene vil bli utstyrt med det aller siste av teknologi som politiet trenger til å kontrollere trafikken og bevare sikkerhet og trygghet på Duabis veier, sier Dhahi Khalfan.

SNIKSKRYTING: På sin Twitterkonto har politiet i Dubai lagt ut et bilde av deres Aston Martin One-77.

I Norge koster en Ferrari FF rundt fire millioner kroner. Det er for øvrig den første Ferrari-modellen med firehjulstrekk.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det samme har en Lamborghini Aventador, og midt i bilen finner man en V12-motor på hele 700 hestekrefter. Skal man kjøre fra denne politibilen må man komme seg over 350 kilometer i timen. Null til hundre tar 2,9 sekunder.

Og det er mer

Men politiet i Dubai nøyer seg ikke med dette. For med en Aston Martin One-77 har de og en av de aller mest sjeldne superbilene på markedet i dag. Dette er bil som har blitt laget 77 eksemplarer og den har verdens sterkeste motor uten turbo eller kompressor.

Den norske Aston Martin-importøren, Insignia, har tidligere sagt til E24 at en slik vil koste rundt 16 millioner kroner i Norge.

Også den har en V12-motor. Den yter 750 hestekrefter og veier 1500 kilo. Alle de 77 som har blitt laget er for øvrig solgt.

Som om ikke det var nok, inkluderer og Dubai-politiets bilpark en Mercedes-Benz SLS AMG og en Bentley Continental GT.

Les også

Noe for norsk politi? BMW lanserer nye politibiler

- Og så mange superluksusbiler ble solgt

Her er neste års luksusbiler

Publisert:
Gå til e24.no