Salgsrekord for Rolls Royce

Luksusbilprodusenten Rolls Royce har aldri i sin 110 årige historie solgt flere biler enn i fjor.

FLERE ENN NOEN GANG: Det er større aktivitet på Rolls Royce fabrikken i Goodwood, England, enn noen gang tidligere.
Publisert: Publisert:

Det erkebritiske bilmerket Rolls Royce satt ny salgsrekord i 2013. De har de siste ti årene vært eid av BMW, og hører hjemme i det øverste prissegmentet i bilmarkedet. Selv sier de at merket er «ledende i superluksussegmentet for biler som koster over 200.000 euro» (cirka 1,6 millioner kroner).

- Jeg sa i begynnelsen av fjoråret at jeg ønsket å se en videre og betydelig vekst, jeg er derfor henrykt med dette fjerde rekordår på rad, sier Torsten Müller-Ötvös, konsernsjef i Rolls Royce, i en pressemelding.

3630 leverte biler er det høyeste i selskapets 110-årige historie.

Mer bilstoff på E24 BIL

Størst fremgang hadde de i Midtøsten, med 17 prosent og Kina med 11 prosent. Kina og USA er deres største markeder.

Større enn noensinne

I 2013 åpnet de 15 nye forhandlere over hele verden, og er med det representert med over 120 bilbutikker, også det for første gang i merkets historie.

I 2014 øker de staben ved fabrikken i Goodwood, England, med 100 mennesker, og med det er det totalt ansatt drøyt 1300 mennesker i Rolls Royce, fordelt over hele verden.

Les også

E24 tester Rolls Royce Ghost

Nær alle Phantom-modellene som ble levert hadde vært innom spesialavdelingen, hvor kunden kan få skreddersydd bilen ned til minste detalj, og en tredjepart av Ghost-modellen var det samme.

Rolls Royce tilbyr disse to modellene i noen forskjellige varianter, i tillegg ble Wraith sluppet på markedet i fjerde kvartal 2013.

Det ble ikke registrert noen nye Rolls Royce i Norge, i 2013. Sist det skjedde var i 2001.

Les også:

Publisert: