Audi med rekordtall i første kvartal

Audi har hatt salgsvekst i 63 strake måneder.

NYHET: Den nye Audi Q7 lages ved produksjonsanlegget i Bratislava, Slovakia.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Mercedes-Benz kunne nylig fortelle at de aldri har solgt flere biler enn de gjør nå, og nå følger Audi opp med å melde at de også kan notere seg for tidenes beste måned i mars.

I tillegg er første kvartal det sterkeste de noen gang har hatt for denne perioden.

– Vår nye rekord i første kvartal har gitt oss en suksessrik start på året og vi har til hensikt å fortsette denne trenden gjennom året, sier Luca de Meo, styremedlem i Audi AG sin salgs- og markedsavdeling, i en pressemelding.

De solgte 177.950 biler i mars, som altså er det høyeste tallet for Audi i løpet av en måned. Tilsvarende tall for Mercedes-Benz er 183.467.

Mer bilstoff på E24 BIL

For Audis del betyr det at de har hatt vekst i salget i 63 strake måneder.

Tallet for første kvartal er 438.250, 6,1 prosent over samme periode i fjor.

– I andre halvår vil vår nye Audi Q7 komme med sitt bidrag til disse tallene, sier de Meo.

Kina

De opplever særlig vekst med A3-familien, som har økt med 44 prosent, mens Q3 har hatt et 10 prosent høyere salg enn i fjor. Også A6 viser en pen vekst med åtte prosent.

De sier de har hatt en økning i alle regioner, blant annet 14 prosent i USA, med totalt 40.098 solgte biler i første kvartal. Der er det Audi Q5 som er deres bestselger.

I Europa er veksten mindre, med tre prosent. Her solgte de samlet 207.250 biler. Hvor det særlig er hjemlandet, Europas største bilmarked, som viser stor fremgang. Med 73.208 biler gjennom de tre første månedene er det 10 prosent bedre enn i fjor.

Merkets største enkeltmarked er Kina hvor de har solgt 124.520 biler i første kvartal, noe som er syv prosent mer enn foregående år.

I Norge har tendensen vært negativ de siste årene. I 2014 sank nybilregistreringene til Audi med seks prosent, og så langt i år med hele 21 prosent, ifølge tall fra Opplysningsrådet for eitrafikken. Dette har gjort at de nå er passert av Mercedes-Benz i Norge, et merke de normalt har vært foran når det gjelder salg.

Samtidig så viste mars en liten vekst i forhold til 2014. Her ser det ut til at særlig A6 med den ferske midtlivsoppdateringen har fått fart på salget igjen.

Les også

Møller-gruppen: - Vårt beste år

Les også

Audi lader opp

Les også

Audi lager helelektrisk SUV

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. BMW med sitt beste kvartal noensinne

  2. Mercedes-Benz passerte Audi i 2015

  3. Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

  4. Vekst i Europas bilsalg

  5. Tidenes Mercedes-måned