Reagerer på hvordan kvinner blir presentert i mediene

Gründer Isabelle Ringnes og kirurg Marie Louise Sunde, som står bak likestillingsinitiativet «Hun spanderer», ønsker å få flere kvinner til å uttale seg til mediene.

REAGERER: Teknologigründer Isabelle Ringnes skjønner ikke hvorfor hun som regel blir presentert som «datter av Christian Ringnes» når hun intervjues i mediene.

Foto: Tenk
  • E24
Publisert:

Sammen med Dagens Næringsliv arrangerte nylig Ringnes og Sunde en konferanse om temaet, skriver Medier24.

I et intervju med nettstedet sier Ringnes og Sunde at det i intervjuer med dem som regel blir gjort et poeng ut av at de er døtrene til henholdsvis Christian Ringnes og Ole Jacob Sunde – selv om de to fedrene ikke har noen som helst relevans i saken.

– Jeg er glad i min far, og er stolt av ham, men jeg skjønner ofte ikke hvordan det passer inn i konteksten, sier Ringnes.

Sammen med Sunde står hun bak likestillingsinitiativet «Hun spanderer». Ringnes var og med å starte teknologinettverket TENK, som jobber for å få flere kvinner til å velge teknologi.

Sunde er kirurg med doktorgrad i kirurgi, og har dessuten vært aktiv i samfunnsdebatten på likestillingsområdet.

– Som samfunn er vi vant til å referere til kvinner i en relasjon til en mann. Det er sjeldent omvendt, sier Sunde.

Medier24 skriver videre at Dagens Næringsliv etter konferansen har lansert et prosjekt med arbeidstittel «Listen», hvor tanken er å lage en åpen database med oversikt over kvinnelige fagpersoner, eksperter og meningsbærere som er åpne på at de gjerne vil bli kontaktet av journalister eller bedrifter som for eksempel vil ha dem til å holde foredrag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Likestilling

Flere artikler

  1. Isabelle Ringnes om karrieren: – Jeg famlet og famlet og famlet

  2. Isabelle Ringnes mer enn doblet formuen

  3. Isabelle Ringnes selger Ormøya-villa etter ni måneder

  4. Isabelle Ringnes kjøper nytt hus for 24 millioner kroner

  5. Brudd for Isabelle Ringnes