Elon Musk etter Twitter-storm og produksjonsproblemer: – Det siste året har vært ulidelig

Tesla-gründeren innrømmer at det siste året har vært tungt, men vil ikke la noen andre gjøre jobben for han, og tror heller ingen kan gjøre den bedre

STÅR I STORMEN: Tesla-sjefen innrømmer at de som vedder på at selskapet hans skal feile plager han

Foto: Joshua Lott AFP
  • André Haugen
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

– Dette siste året har vært det vanskeligste og mest smertefulle i min karriere. Det var ulidelig, sier Tesla-sjef Elon i Musk i et intervju med New York Times.

Et vanskelig år har blitt enda vanskeligere etter at Tesla-gründeren tok til Twitter for å lansere planene om å ta selskapet av børs tidligere i august. Episoden har skapt furore i markedet og gransking fra USAs børs- og finanstilsyn SEC, men Musk sier at han ikke har fått noen klager fra Tesla-styret.

– Jeg kan ikke komme på noen kommunikasjon med styret i det hele tatt, og jeg har definitivt ikke fått telefoner fra sinte styremedlemmer, sier Musk.

Twitter-meldingen

I tweeten fortalte Musk at han hadde «sikret finansiering» til å kjøpe ut selskapet for 420 dollar aksjen. Nyheten var kursdrivende, og aksjen endte opp 11 prosent den dagen.

Nå forteller han at meldingen var et forsøk på transparens. Men han forteller også at han i etterkant av meldingen har blitt enig med direktøren Antonio Gracias om å ikke tvitre om børsexiten igjen, før han har diskutert det med styret.

Les på E24+ (for abonnenter)

Tesla er fantastisk. Tesla er forferdelig. Derfor elskes og hates mannen bak

Musk har blitt beskyldt for at meldingen var et forsøk på å straffe short-selgere, og han innrømmer at disse investorene har mye av skylden for at året har vært så tungt. Samtidig benytter han anledningen til å komme med nok et stikk mot dem som ikke tror på Tesla.

– De er ikke dumme, men de er ikke supersmarte. De er ok. De er «smartish», sier han.

Men Musk sier han er klar for minst noen måneder med «tortur fra shortselgere, som desperat fremmer et narrativ som potensielt kan ende med å ødelegge Tesla.

Produksjonsproblemer

Overfor storavisen innrømmer han at all tiden som har gått med for å nå produksjonsmålet for Model 3 har satt sine spor.

– Det var perioder der jeg ikke forlot fabrikken på tre eller fire dager, dager der jeg ikke gikk ut. Det har virkelig gått på bekostning av tid med barna. Og tid med venner, sier Musk i intervjuet.

Tesla-gründeren erkjenner at styret har sett på mulighetene for å hente inn en nestleder som ta noen av Musks arbeidsoppgaver, men han er fast bestemt på å fortsette i sin jobb.

– Hvis du vet om noen som kan gjøre jobben bedre, fortell meg gjerne. De kan få jobben. Er det noen som kan gjøre en bedre jobb? Da kan de ta tømmene med en gang, sier han.

Her kan du lese mer om

  1. Elon Musk
  2. Tesla Motors

Flere artikler

  1. Direktørflukten fra Tesla

  2. – Et«atomangrep» på shortselgere

  3. WSJ: Volkswagen ville ta Tesla av børs

  4. Annonsørinnhold

  5. Tesla får børsjuling 

  6. Anslår sjansen for at han reiser til Mars til 70 prosent