Bitcoins Norge: Kryptovaluta verdt 4,28 millioner forsvant

I en fersk oppdatering fra Bitcoins Norge kommer det frem at millionbeløp forsvant i forbindelse med det angivelige hackerangrepet 7. mai.

Ole Andre Torjussen, sjef i Bitcoins Norge
Publisert:

I en fersk oppdatering fra Bitcoins Norge kommer det frem at millionbeløp forsvant i forbindelse med det angivelige hackerangrepet 7. mai.

– Totalt forsvant kryptovaluta til en verdi av 500.000 dollar (4,28 millioner kroner) den 7. mai, som følge av datainnbrudd på systemene til vår underleverandør Alphapoint Corporation. Dette beløpet utgjør kun en liten andel av den totale beholdningen til Bitcoins Norges kunder, heter det i en Facebook-post.

Les på E24+

Derfor er bitcoin-rallyet annerledes denne gangen

– Flere sikkerhetsbrudd

Selskapet opplyser at styret ble informert av Alphapoint om at de hadde forsikringsordninger som angivelig ville dekke tapet selskapet ble utsatt for.

– Styret ble følgelig overbevist om å ikke offentliggjøre informasjon om dataangrepet på daværende tidspunkt, skriver Bitcoins Norge.

– Mot slutten av juni 2019 ble imidlertid styret informert om at det hadde vært et nytt sikkerhetsbrudd på systemene til Alphapoint. Til tross for en rekke forespørsler fra styret har foreløpig ikke Alphapoint kommet med en skriftlig redegjørelse for hva som har skjedd, men Alphapoint har opplyst at både FBI og øvrige politietater i USA er involvert i den pågående etterforskningen.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med Alphapoint for å bekrefte at et dataangrep faktisk har funnet sted, uten å lykkes.

Les også

Bitcoins Norge vil tvangsselge kundenes kryptovaluta

– Besluttet å selge all kryptovaluta søndag

Tidligere tirsdag uttalte Bitcoins Norge at selskapet har sikret midler for å betale tilbake verdien kunder har hatt i kryptovaluta den 7. mai.

– Kunder som har betalt innskudd etter 7. mai vil ikke bli påvirket, men få tilbakebetalt beløpet i sin helhet, skriver Bitcoins Norge.

Videre forklarer selskapet at beslutningen om å selge all kryptovaluta ble tatt 30. juni, dette etter at «styret i Bitcoins Norge hadde vært informert om at Alphapoint Corporation, leverandøren av selskapets handels- og teknologiplattform, hadde blitt utsatt for flere alvorlige dataangrep».

Les på Dine Penger+: Slik unngår du at kryptovalutaen din tvangsselges

Publisert: