Bitcoins Norge har ikke forsikring hos If som dekker tap på spekulasjon

Bitcoin Norges forsikring med If dekker ikke tap på spekulasjon i kryptomarkedet.

Publisert:

Den norske kryptobørsen Bitcoins Norge, som mandag kveld sendte mail til sine kunder om at de var hacket, har tidligere reklamert med at de har forsikring fra If som dekker dette.

I meldingen mandag skrev Bitcoins Norge, som hevder å ha 25.000 kunder, om forsikringen.

«Vi vil følge opp krav overfor både Bitcoins Norges forsikringsselskap samt også AlphaPoint og deres forsikringsselskap. Eventuelle utbetalinger herfra vil også bli utbetalt til kundene,» skrev selskapet i brevet.

– Standard forsikring er en million kroner

Overfor E24 sier informasjonsdirektør Berge i If at forsikringen ikke dekker Bitcoin Norges kunders enkeltinvesteringer, slik som finansielle tap på spekulasjon i kryptomarkedet.

Han påpeker imidlertid at dersom tapet skyldes en kriminell handling vil tap hos kunder kunne bli dekket.

– Saken har et uklart hendelsesforhold og vi kan ikke være sikre på hva som er årsaken.

– Slik det ser ut nå virker det som det er leverandørens forsikringsselskap som kravet blir rettet mot nå, sier Berge.

En standard datakriminalitets-forsikring hos If er imidlertid på en million kroner, ifølge Berge. Forsikringen dekker samtidig også Bitcoin Norges drift, slik som gjenoppretting av systemer og hjelp ved cyberangrep.

– Noen velger imidlertid litt høyere sum, legger han til, uten å kommentere summen på Bitcoin Norges forsikring.

Han påpeker at tapene hos Bitcoin Norges kunder virker å være store.

Varsler informasjon

E24 har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Ole-Andre Torjussen i Bitcoins Norge gjentatte ganger det siste døgnet.

I en epost tirsdag skriver Torjussen til E24 at de vil komme med en ny oppdatering. Selskapet skriver også dette på sine Facebook-sider.

Mandag kveld opplyste Bitcoin Norge i en e-post til sine kunder at all handel ble stanset umiddelbart, og at tilgjengelig kryptovaluta ville bli tvangssolgt. Årsaken til dette skyldes et «sikkerhetshull» hos leverandøren AlphaPoints teknologi, og at disse er rammet av et hackerangrep, ifølge selskapet. E24 har ikke fått bekreftet at et slikt hackerangrep har funnet sted. Hackerangrepene skal ha funnet sted den 7. mai, men Bitcoins Norge valgte å avvente situasjonen etter AlphaPoints anbefalinger, heter det i mailen de sendte ut til sine kunder.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om