Ringte for å selge Ludo for 5 uker siden

BERGEN/OSLO (E24): - Jeg er alltid interessert i å kjøpe kunder, men til en god pris, sier Chess-sjef Arve Andreassen.

GOD STEMNING: Chess-sjef Arve Andreassen (t.v.) Ole Norstad og Idar Vollvik fra Ludo og markedsdirektør Jarle Alvær i Chess er fornøyd med avtalen som innebærer at 22.000 Ludo-kunder nå går over til Chess.
Publisert: Publisert:

Torsdag ble det kjent at Chess kjøper Ludos Mobils 22.000 mobilkunder.

Chess-sjef Arve Andreassen legger ikke skjul på at hans vennskap med sin tidligere sjef hjalp på da Vollvik ringte ham for å gi tilbudet på Ludo-kundene.

- Jeg er alltid positiv når Idar ringer, sier han til E24.

Verdsettelsen av Ludo er hemmelig. Chess-sjefen vil ikke være med på at Vollvik fikk noen vennebonus på salget av Ludo-kundene.

- Nei, enten det er Idar eller Vårherre som ringer, så er jeg alltid interessert i å kjøpe kunder, men til en god pris, sier Andreassen.

En kamp mot klokka

Vollviks har den siste tiden kjempet en desperat kamp for å unngå Ludo-konkurs, og samtidig sikre at kundene fortsatt har summetone.

I slutten av januar begjærte Ventelo Ludo Mobil konkurs.

Etter en flere måneder lang strid om oppgjør for leie - hvor Ventelo hevder at Ludo Mobil skylder 20 millioner kroner - hadde Ventelo besluttet å stenge Ludo ute fra mobilnetter fra 29. februar.

Les også: Ventelo har fått lov til å kutte Lundo-linjene

Kundeflukt

I dag var det en lettet Vollvik som møtte pressen.

- Jeg har det veldig bra. Det har vært en anspent periode, og jeg er veldig glad for å være i mål, sier Idar Vollvik til E24 etter pressekonferansen i Bergen.

Da bråket rundt Ventelo startet, flyktet kundene fra Ludo. På noen uker forsvant 10.000 av dem, mens avisene skrev om at Ludo-kundene kunne miste forbindelsen sin.

- Det var forferdelig, sier Vollvik.

Det er andre gang Vollvik selger et mobilselskap til svenske TeliaSonera. I 2006 solgte han Chess til selskapet for 1,6 milliarder kroner.

- Smidig

Vollvik og Andreassen er gamle kjente. Den nåværende Chess-sjefen er en av fire personer som jobbet for Vollvik da han etablerte Chess i 2002.

- Når var det du plukket opp telefonen og ringte Arve Andreassen første gang?

- Det var for rundt fem uker siden. Jeg ringte ham og spurte om han ville bli den lykkelige eier av Ludos kunder, smiler Vollvik.

- Arve var kontant positiv. Han satte i gang undersøkelser for å vurdere avtalen – M&A-avdelingen så på det, forteller han.

De interne analytikerne i Chess og Teliasonera ga klarsignal, og dermed var oppkjøpet av Ludos mobilkunder i boks.

- Chess har gjort dette på en svært profesjonell og smidig måte, sier Vollvik.

Nettbutikk-sjef

Ifølge Vollvik er oppgjøret fra salget til Chess nok til at Ludo Mobil nå kan gjøre opp kravet fra Ventelo.

Og selskapet skal ha betalt gjelden sin allerede onsdag kveld.

Vollvik vil ikke få noen rolle i Chess. Han sier han nå vil fortsette satsingen på Ludo sine andre virksomheter i Norge - som hovedsaklig består av nettbutikken Ludo Store.

Les også: Bare smuler igjen

Publisert: