Analytikere tror Apple kan slite med å begeistre

Det er stor spenning knyttet til presentasjonen av det som trolig er en ny iPhone og en andregenerasjons smartklokke fra Apple onsdag, men analytikere tror selskapet kan få det vanskelig med å begeistre fans og investorer.

SPENNING: Ryktene vil ha det til at Apple presenterer sin nyeste iPhone onsdag kveld.
 • NTB
 • E24
Publisert: Publisert:

Den største «snakkisen» rundt lanseringen har vært om Apple kommer til å kutte ut den tradisjonelle jack-lydutgangen og tvinge brukerne over på hodetelefoner som støtter selskapets egen standard. Det sier kanskje noe om at det ikke er ventet de store tekniske nyvinningene under lanseringen.

– Investorer som forventer en revolusjon og bli tatt med storm, blir nok skuffet, sier investeringsøkonom Per Hansen i Nordnet til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Offer for suksess

Fra et investeringsståsted tror han ikke på den store utviklingen for Apple etter lanseringen.

Les også

Samsung-sjef om tilbakekalling av telefoner: – Kostnadene vil bli hjerteskjærende

– Vi kommer neppe til å se noe som gir en kursstigning på fem eller ti prosent. Vi er kommet dit at Apple er blitt offer for sin egen suksess. Det er enorme forventninger til lanseringene deres, og det gjør det i seg selv vanskelig å overraske positivt, sier Hansen.

Sliter uten hit

iPhone er fortsatt selskapets største gullgruve, men i det siste har salget gått ned. Mange etterlyser et nytt produkt som kan velte om på markedet på samme måten som smarttelefonen og andre nyvinninger Apple har kommet med.

– Apple er selskapet som lever for å treffe hiten: iPoden, iPhonen, iPaden. Uten disse hitene, sliter selskapet. Selv om selskapet har mye penger, er det ikke lenger en markeds-skaper, sier uavhengig analytiker Rob Enderle til AFP.

«Ser deg på den syvende»

Apple sendte nylig ut presseinvitasjon som gjaldt en pressekonferanse som skal holdes i dag, 7. september, i San Francisco.

I kjent stil røper Apple ingenting, men de tre siste årene har ny iPhone blitt lansert i september. En ny modell er derfor ventet av «alle».

«Det er en åpen hemmelighet at iPhone 7 og iPhone 7 Plus vil avsløres på arrangementet, og det er også svært sannsynlig at en annengenerasjons Apple Watch vil bli presentert,» skriver blant annet Forbes.

Det er forventet at forhåndsbestillingen av iPhone 7 vil åpne to dager senere, og at salget vil starte den 16. september.

Les også

Apple-sjefen raser mot EU-krav: – Politisk pissprat

Dette kan du vente deg

Det har selvsagt blitt spekulert heftig i hvordan iPhone 7 egentlig blir – og på dette stadiet har vi angivelig også mange av svarene, etter en rekke lekkasjer via bilder og bransjekilder.

Her er de mest utbredte antagelsene om Apples nye flaggskip:

 • Design mer eller mindre likt iPhone 6 og 6S. Dette er basert på fotolekkasjer, og er egentlig en overraskelse – ettersom Apple har for vane å skifte design annethvert år. Dette blir etter sigende det tredje året på rad hvor samme design beholdes.
 • Ny, raskere prosessor.

 • Ingen minijack-utgang – hodetelefoner med ledning kobles enten til Lightning-utgangen, eller man bruker trådløs lydoverføring over blåtann.
 • Vannavstøtende eller vanntett konstruksjon.
Les også

7. september er datoen alle Apple-fans venter på

Dårligst å snakke i

I en stor nordisk undersøkelse havner Apples iPhone 6S i bunnen når det gjelder rekkevidde og kvalitet på samtaler.

Spesielt for dem som holder telefonen med venstre hånd blir det dårlig kvalitet på samtalene.

Sammenlignet med mange konkurrenter havner iPhone 6S langt nede på listen, og det skyldes måten antennen er plassert på inne i telefonen.

Det er professor Gert Frølund Pedersen ved Aalborg universitet som med støtte fra Nordisk ministerråd har utført undersøkelsen. Han har kontrollert antennekvaliteten på 26 av de mest populære mobiltelefonene på markedet og gjort flere interessante funn.

Les også

Regjeringen vil ta i bruk ny teknologi i drosjene

Les også

Apple-sjefen dumper Apple-aksjer

Les også

Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Apple
 2. iPhone
 3. Teknologi
 4. USA

Flere artikler

 1. iPhone 7 blir vanntett

 2. 7. september er datoen alle Apple-fans venter på

 3. Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

 4. – Den har lydplugg. Jeg bare nevner det

 5. Apples markedsverdi økte med 410 milliarder på tre dager