Google-ansatte sier opp i protest mot Kina-sensur

Flere ansatte i Google har sagt opp i protest mot selskapets planer om å utvikle en søkemotor tilpasset Kinas ønske om sensur.

PROTEST: Utenlandske medier melder at flere Google-ansatte har sagt opp som følge av Googles planlagte sensurerte søkemotor tilpasset Kina.
Publisert: Publisert:

Det melder flere utenlandske medier.

Ifølge Buzzfeed har sju ansatte levert sin oppsigelse på grunn av selskapets manglende åpenhet om prosjektet som kalles «Dragonfly».

Google trakk sin søkemotor fra det kinesiske marked for åtte år siden på grunn av sensur og hacking. Den nye søkemotoren skal ifølge Tech Times unnlate temaer som den kinesiske regjeringen mener har «sensitivt innhold», som demokrati, talefrihet og menneskerettigheter.

Les også: (+) Femten mennesker som Apple ikke klarer seg uten – heller ikke Tim Cook

Et tap av verdier

En av de ansatte som har sagt opp er Jack Poulson som har jobbet for Google siden mai 2016.

– Jeg ser vår hensikt til å gi etter for sensur- og overvåkingskrav i bytte mot tilgang til det kinesiske markedet, som et tap av våre verdier og vår statlige forhandlingsposisjon over hele verden, skrev han i sin oppsigelse gjengitt av The Intercept.

Les også

Omstridt EU-direktiv: – Kan helt klart ha noe å si for norsk næringsliv

Ber om åpenhet

I tillegg til oppsigelser har 1.400 ansatte undertegnet et brev levert til Googles ledelse. I brevet heter det at utviklingen av en søkemotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll, reiser moralske og etiske spørsmål rundt det arbeidet de utfører, skriver New York Times.

Google har ikke kommentert oppsigelsene eller det nye prosjektet, som ble gjort kjent for offentligheten av en varsler.

Les også

– Jeg ser ingen revolusjon i netthandelen

Les også

Shortere «vedder» 308 milliarder kroner på kursras

Les også

Google blokkerer kontoer med desinformasjon knyttet til Iran

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om