Elon Musk etter AI-kritikk fra Facebook-sjef: – Facebook suger

Publisert:

Tesla-sjef Elon Musk legger ikke skjul på hva han mener om Facebook, og tar til Twitter for å kritisere nettgiganten.

Uttalelsen kommer etter en ordveksling med Facebooks sjef for kunstig intelligens (AI), Jerome Pesenti.

– Elon Musk har ikke peiling på hva han snakker om når han snakker om AI. Det er finnes ikke noe sånt som AGI, og vi er ikke i nærheten av å matche menneskelig intelligens, skrev Facebooks Jerome Pesenti i en Twitter-melding publisert tidligere denne uken.

Svaret fra Tesla-sjefen kom dagen etter:

– Facebook suger.

Dystre spådommer

Når Facebook-toppen skriver om «AGI», refererer han til «artificial general intellegence». Dette er en hypotetisk type kunstig intelligens, som ligner mer på menneskelig intelligens når det gjelder læring og tilpassing.

Fra før har Elon Musk ved flere anledninger uttalt seg om hvordan AI kan utvikle seg fremover, og har kommet med noen dystre spådommer.

– Jeg tror at folk generelt undervurderer evnen til AI – de tror på en måte at det er et smart menneske, sa Musk på en konferanse i Kina i fjor, ifølge Business insider.

– Men det kommer til å bli mye mer enn det. Det vil være mye smartere enn det smarteste mennesket, sa Musk.

Før det, i 2017, var tonen mørkere:

– AI er en grunnleggende risiko for eksistensen for menneskelig sivilisasjon. Jeg har vært eksponert for den mest banebrytende AI-teknologien, og jeg tror folk bør være veldig bekymret for det, sa Musk på en samling i amerikanske National Governors Association, gjengitt av CNBC.

Dette er ikke første gang Musk har gått ut mot Facebook. Fra før har Musk bedt Facebook-brukere om å slette kontoen sin, og selskapene han eier er ikke aktive på det sosiale nettverket, melder Business Insider.

Publisert:

Her kan du lese mer om