Ronny Johnsen fronter utenlandsk spillselskap

Tidligere landslagskaptein Ronny Johnsen fronter det utenlandske spillselskapet Unibet i selskapets største reklamesatsing i Norge noen sinne. Fotballpresidenten reagerer.

NY DRAKT: Ronny Johnsen har meldt overgang til spillindustrien og det Malta-baserte selskapet Unibet.
Publisert:

- Dette er ikke noe Ronny Johnsen gjør på vegne av norsk fotball eller norsk idrett, sier fotballpresident Yngve Hallèn til E24.

Han reagerer på at Ronny Johnsen har gått med på å fronte det utenlandske spillselskapet Unibet i en massiv reklamekampanje rettet mot det norske markedet.

I kampanjen, som har avspark mandag, forteller Johnsen at han nå spiller på Unibet fordi «selskapet gir høye odds og dermed større premier når man vinner».

- Vi kan ikke nekte Ronny Johnsen eller noen andre å arbeide for Unibet. Men vi kan komme med en oppfordring om at en bør tenke på etikk og hvilke verdier man representerer, sier fotballpresidenten.

Vil besktte Norsk Tipping

Han mener Norsk Tipping har en allmennytte og ansvarlighet som det er viktig å bevare.

- Det er støtten fra Norsk Tipping som har gjort at så mange har hatt mulighet til å utvikle sitt talent. I tillegg er vi veldig opptatt av at vi skal ha en ansvarlig spillpolitikk i Norge, og gjennom Norsk Tipping har vi fått et system der man får luket bort de spille som gjør at enkelte blir spillavhengig, sier Hallèn.

KAN IKKE NEKTE: Fotballpresidenten Yngve Hallen sier han ikke kan instruere tidligere spillere eller ansatte til å styre unna de utenlandske spillselskapene.

Norsk Tipping sponser Norges fotballforbund og Norsk toppfotball med 70 millioner kroner i året. I tillegg går store deler av overskuddet fra selskapet til norske fotballklubber.

I fjor bidro Norsk Tipping med 1,2 milliarder kroner til idrettsformål.

Ronny Johnsen har spilt inn hele syv forskjellige reklamefilmer for Unibet. Filmene vil bli sendt på de norske kanalene som sender fra England, nærmere bestemt TV3, Max, Viasat4, Eurosport og Discovery Channel.

Her kan du se en av filmene på siden til reklamebyrået Kitchen.

-Uproblematisk

Johnsen sier til E24 at han ikke er overrasket over at enkelte reagerer på hans nye rolle.

- I dagens politiske kamp mellom norske myndigheter og Norsk Tipping på den ene siden, og utenlandske spillselskaper på den andre siden, har jeg respekt for at noen kanskje vil problematisere rundt at jeg som tidligere landslagskaptein og frontfigur nå spiller på lag med en utenlandsk aktør. Men for meg er dette uproblematisk, sier Johnsen.

HØYDEPUNKT: Ronny Johnsen feirer seieren over Bayern Munchen og dermed seieren i Champions League i 1999.

Han sier at han har stor respekt for den støtten Norsk Tipping har gitt til norsk idrett.

- På den annen side er det viktig å opprettholde den friheten vi spillere har til å velge vårt eget lag, og så lenge det er fritt frem for norske tippere å spille hvor de vil, gjør mange som meg og spiller der sjansen for å vinne er størst og gevinstene høyest, sier Johnsen.

Kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping vil ikke kommentere Johnsens påstand om at oddsen er bedre hos Unibet, men sier de utenlandske spillselskapene i stikkprøver ofte kommer dårligere ut enn Norsk Tipping.

- Det kan være at de har den beste oddsen tidlig i uka, men like før kampstart er vi ofte konkurransedyktige og vel så det. Av og til har vi dårligere odds, og av og til har vi bedre odds. Det er i hvert fall ingen etablert sannhet at vi alltid har dårligere odds, sier Vikøren.

Lønnsomt trekkplaster

PR og samfunnskontakt i Unibet, Mads Jørgensen, legger ikke skjul på at Johnsen har blitt en viktig spiller for selskapet.

- Ronny Johnsen blir både trygg forsvarer og en real goalgetter for oss.

Johnsen har allerede siden i fjor jobbet som oddsekspert for Unibet. På selskapets nettsider har han delt sine tips med de andre spillerne.

- Ikke bare er han en av tidenes profiler i norsk fotball, han er også en klok og erfaren oddsspiller, sier Jørgensen.

Ronny Johnsen avsluttet sin fotballkarriere i Vålerenga etter 2008-sesongen. Han startet i sin lokale klubb Stokke, før ferden gikk videre til Eik Tønsberg til Lyn, Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa og Newcastle.

Toppen av karrieren nådde han da han i perioden 1996 til 2002 spilte for Manchester United. Johnsen har spilt 62 landslagskamper for Norge. I 2008 ble Johnsen tildelt Kniksens hederspris.

Les flere saker om markedsføring og media på E24 Media

Publisert: