BT-redaktør Eilertsen går av

Sjefredaktør Trine Eilertsen (43) i Bergens Tidende har varslet styret om at hun går av. Hun begrunner fratredelsen med sin familiesituasjon.

GÅR AV: Trine Eilertsen, sjefredaktør BT.
Publisert:

- Jeg har mann og en sønn på under to år i Oslo og ønsker mer tid med dem. Jeg har pendlet mellom Oslo og Bergen i høst og trives ikke med situasjonen. Vårt private puslespill krever at jeg flytter på meg nå, sier hun til sin egen avis.

Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i desember 2008. Ny BT-redaktør blir Gard Steiro, som vikarierte for Eilertsen da hun var i fødselspermisjon.

Styreleder Didrik Munch beklager Eilertsens avgang.

- Vi skulle gjerne beholdt henne, men har forståelse for hennes beslutning. Bergens Tidende har aldri stått sterkere enn i dag, og Trine har vært en avgjørende kraft i de nødvendige omstillingene som mediehuset nå gjennomfører for å møte en mer digital fremtid. Jeg ønsker Trine lykke til med nye utfordringer og håper vi en gang i fremtiden kan få glede av Trines kompetanse i Schibsted-systemet, sier Munch til BTs nettavis.

Nedskjæringer

Eilertsen sier selv til BTs nettavis at avisen har vært gjennom store endringer og at det vil kommer flere endringer i tiden som kommer.

I høst har avisen startet en nedbemanningsprosess som har skapt ondt blod blant de ansatte i bedriften. Kuttene i BT skjer etter at mediekonsernet Schibsted Norge i august besluttet å spare mellom 400 og 500 millioner i løpet av de neste to til tre årene.

Etter dette har det tidvis vært åpen konflikt mellom ledelsen i BT og de ansattes representanter.

LES OGSÅ: Schibsted-ansatte uenige i kuttplaner

- Ikke fryktelig overrasket

- Det er ingen hemmelighet at hun og jeg har vært dypt uenige de siste månedene, sier leder for redaksjonsklubben i BT, Arild Berg Karlsen, til E24.

- Det kommer naturlig av rollene våre at vi har sett helt forskjellig på den prosessen vi har vært inne i. Men det betyr jo ikke at vi er fiender, sier Berg Karlsen.

Han sier de ansatte ikke er veldig overrasket over at Eilertsen velger å gå av, fordi hun har vært åpen om at pendlersituasjonen har vært vanskelig.

- Vi trodde kanskje at det ville skje på et noe senere tidspunkt, men vi er ikke fryktelig overrasket, sier Berg Karlsen.

LES OGSÅ: Gjennomfører storkutt mens egen millionlønn øker

Skal gå videre

Klubblederen sier Eilertsen har vært et viktig ansikt utad for avisen i den tiden hun har sittet i sjefstolen.

- Hun har vært en markant sjefredaktør og solid analytiker og kommentator som mange har lyttet til, også på nasjonalt plan, sier Berg Karlsen.

Men det betyr nok også at hun er blitt ansiktet utad for den runden med nedbemanninger som avisen har vært gjennom i høst, bekrefter Berg Karlsen.

Nå skal man legge den prosessen bak seg og bygge en ny organisasjon i Bergen. Og sett i det lyset er ikke Eilertsens avgang ugunstig nå, mener klubblederen.

- Vi er kommet nå til det punktet hvor vi er ferdig med planleggingen av nedbemanningene. Sånn sett er det det beste tidspunktet i prosessen at hun går. Skulle hun fortsatt vært med, måtte hun ha blitt i lang tid, sier Berg Karlsen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om