Gir TV 2 skylden for konsesjonssommel

Ledelsen i TV 2 tror en ny konsesjonsavtale snart kan underskrives. Kulturminister Anniken Huitfeldt gir TV 2 selv skylden for at forhandlingene har tatt lang tid.

Kulturminister Anniken Huitfeldt ønsker blant annet å sikre at TV 2 blir i Bergen.
Publisert:

Etter åtte måneder med forhandlinger har TV 2 og Kulturdepartementet ennå ikke klart å bli enige om en ny konsesjonsavtale, som blant annet forplikter kanalen til å produsere nyheter og norskspråklige programmer, samt å holde hovedkontor i Bergen, skriver Bergens Tidende.

– Forsinkelsene skyldes at TV 2, etter eget ønske, ville ha en pause i forhandlingene fra april til 23. juni. Møtene kom da i gang igjen etter anmodning fra departementet, sier Huitfeldt (Ap).

TV 2 har krevd at de får bedre betalt fra kabelselskapene før de signerer en endelig avtale. Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy er etter et møte med departementet tirsdag optimistisk med tanke på at avtalen snart skal gå i boks.

– Vi har hatt et godt møte der vi har gjort fremskritt, og jeg er betydelig mer optimistisk nå enn for en uke siden, sier Indrøy.

TV 2 har gitt kulturdepartementet en deadline på et par måneder. Anniken Huitfeldt er ikke like sikker på at det vil gå i orden i nærmeste fremtid, men sier at det er viktig å få i stand en avtale med TV-kanalen.

– Vi forhandler fordi vi har tro på en løsning, men det er vanskelig for meg å love noe på vegne av TV 2. Avtalen er svært viktig fordi den sikrer at TV 2 blir i Bergen, samt at de produserer og formidler viktige programmer. Dessuten er jeg opptatt av at NRK skal ha en god konkurrent, sier hun.

Sjekk E24 Media

Publisert: