DEADLIEST CATCH-KAPTEINER: Discovery saksøker egne «kjendiskapteiner»

Discovery saksøker krabbefiskere for tre millioner dollar.

BLIR SAKSØKT: Kapteinene på "Deadliest Catch"-båten Time Bandit - Jonathan (t.v) og Andy Hillstrand - blir saksøkt av Discovery Channel, for å ha brutt forpliktelsene til et annet TV-program.
Publisert:

Discovery Channel saksøker to av stjernene fra TV-suksessen "Deadliest Catch" - for å ikke ha fulgt opp forpliktelsene til en spinoff-serie.

Brødreparet Jonathan og Andy Hillstrand - kapteiner på fiskefartøyet "Time Bandit" - avsluttet nylig den femte sesongen av den suksessfulle TV-serien om de hardbarka krabbefiskerne på Beringhavet. Programmet er et av de mest populære TV-programmene - uavenhengig av hvilken kanal - på Discovery.

Hillstrand-brødrene spilte inn en TV-spesial etter at sesongen av Deadliest Catch var over, kalt "Hillstranded". Innspillingen tok to uker, og ble spilt inn i juni.

Betydelige tap

Men det var mer arbeid som gjenstod av produksjonen.

De to krabbekapteinene skulle sette seg ned for å lage kommentarer til innspillingen (Voiceover), men ifølge Discovery har TV-selskapet kun hørt fra advokaten til de to krabbefiskerne i en e-post - der han informerer at ytterligere kontakt forsøk ikke burde prøves.

Discovery påpeker at siden de to ikke har fullført arbeidet har det resultert i et tv-program som er halvferdig.

Selskapet mener programmet ville ha generert mange seere og at selskapet derfor har lidd betydelige tap som følge av det uferdige prosjektet - og saksøker derfor Hillstrand-brødrene for tre millioner dollar (18,2 millioner kroner).

- Utpressing

Advokaten til de to brødrene kaller søksmålet fra Discovery for utpressing, og mener klientene må bli nødt til å selge skipene og sparke mannskapet som følge av søksmålet.

- De seneste handlingene fra Discovery Communications er overraskende og et skamfullt eksempel på arroganse og grådighet som har gått amok. Mens administrerende direktør David Zavslav tjente 33,9 millioner dollar på én dag i januar i år, prøver selskapet hans å slå hardt arbeidene krabbefiskere konkurs, sier advokat Jeff Cohen i en uttalelse, ifølge ABCNews.

Og fortsetter:

- Tre millioner dollar er mer enn hva kapteinene på Deadliest Catch noen gang har fått utbetalt i kompensasjon, likevel er det dette beløpet Discovery prøver å utpresse disse mennene med, sier Cohen.

Flere nyheter på E24

Publisert: