Størst igjen med VM-finale

Gårsdagens dramatiske finale i fotball-VM mellom Italia og Frankrike ble sett av over 1,2 millioner seere, og TV 2-sjef Kåre Valebrokk er dermed fortsatt sjef i Norges største tv-kanal.

Publisert: Publisert:

TV 2-sjef Kåre Valebrokk har hatt noen uvanlige, men ikke desto mindre hyggelige uker som leder av Norges største tv-kanal, med markedsandeler på godt over 30-tallet. Med NRK-streik som opptakt til fotball-VM og flest kamper fra VM på sendeskjemaet har TV 2 fått det uvanlig lett mot NRK1 i tv-markedet de siste ukene.

Finaleuken

Og forrige uke var intet unntak, selv om TV 2s markedsandeler falt noe, på tross av at det var finaleuke i fotball-VM. Markedsandelen til TV 2 endte i forrige på 37,3 prosent, ned fra 37,6 prosent uka før, og årsaken til det er nok at fotball-seerne i liten grad har blitt med over på kanalens øvrige programmer.

Den dramatiske VM-finalen mellom Italia og Frankrike hadde nemlig over 1,2 millioner seere på den tre timer lange sendingen, og bronsefinalen mellom Portugal og Tyskland hadde 633.000 seere. Til sammenligning hadde NRK1s ene storkamp i forrige uke, semifinalen mellom Tyskland og Italia, 970.000 seere. NRK1s markedsandel økte likevel med 1,4 prosentpoeng til 34,8 prosent.

- Enkel matematikk

– Det er nok stort sett fotball-VM som gjør at TV 2 er størst. De hadde tre kamper i forrige uke, og vi hadde en. Det er enkel matematikk. De har to tredeler av mesterskapet og vi har én. Normalt sett på denne tiden hadde NRK1 nok hatt nærmere 40 prosent i markedsandel, sier medieforsker Kristian Tolonen i NRK Forskningen til Kampanje.

Les hele saken på Kampanje

Les også: Flest kvinner så Beckham

Les også: TV Norge ble tv-taper

Publisert: