- Orkla Media selges

Sentrale styrekilder i Orkla er overbevist om at salget av Orkla Media til David Montgomerys Mecom går i orden.

Publisert:

Noen mener Mecoms påståtte problemer med finansieringen av kjøpet for over syv milliarder kroner kun er en del av et taktisk spill.

Andre mener gjennomføringsviljen og prestisjen er så sterk både hos Orkla og Mecom at partene vil sette alt inn på å finne en løsning. Løsningen heter penger.

Mecom har tidligere sagt at de må hente inn en milliard euro, knappe åtte milliarder kroner, for å finansiere oppkjøpet. Halvparten skal tas opp i lån, mens resten skal reises som ny egenkapital.

Orkla har tidligere sagt at de skal skyte inn egenkapital i Mecom slik at de blir eier av 15 prosent i det nye selskapet.

Fortsatte forhandlingene

Det er tidligere anslått at det representerer en investering på godt over en milliard kroner for Orkla.

Mecoms norske informasjonsrådgiver Eric Cameron, sier at urolighetene i Midtøsten har skapt vansker med å få finansieringen på plass.

- Er det lånene eller egenkapitalen som er problemet?

- Det vet jeg ikke, sier Cameron til VG.

Problemene er åpenbart ikke større enn at forhandlingene mellom Mecom og Orkla fortsatte i London i går ettermiddag.

En mulig løsning er at Orkla forplikter seg til å ta en større andel av det nye selskapet. Ifølge en styrekilde har Orklas administrasjon fullmakt til å øke eierandelen til 20 prosent. En annen mulig løsning er at Orkla bidrar med lån til Mecom.

Hagen er joker

De tillitsvalgte i Orkla Media frykter nå at slaget om mediekonsernet er i ferd med å tapes.

- Den eneste som kan stanse dette nå på overtid, er styreleder Stein Erik Hagen. Det er han som kan snu. Det er han som kan kalle inn til styremøte og sette foten ned, sier hovedtillitsvalgt Kjetil Haanes i Orkla Media. Han sitter også i Orkla-styret.

Det var Hagens stemme i Orkla-styret som i slutten av juni sikret vedtaket om å selge Orkla Media til Mecom med knappest mulig flertall.

Publisert:

Her kan du lese mer om