Verdens råeste akselerasjon

Hennessey Venom GT har like mange hestekrefter som dens vekt i kilo. Det blir det fart av. Se video av rekordløpet nederst i saken.

REKORD: Hennessey Venom GT da den satt rekord fra null til tre hundre.
Publisert:

I øvelsen null til tre hundre kilometer i timen er det ny rekordinnehaver. En Hennessey Venom GT gjorde nylig unna dette på 13,63 sekunder. Omtrent det samme som en vanlig småbil bruker for å komme seg til hundre.

- Dette er bare den første i en rekke valideringstester som skal vise verden hva vår spesielle bil dreier seg om - å være den raskeste. Punktum, sier John Hennessey, grunnlegger og president i Hennessey Performance, i en pressemelding.

Tiden er sertifisert av Guinness rekordbok, og er dermed så offisiell en slik prestasjon kan bli.

BEVISET: Diplomen fra Guinness med rekordtallene.

For å få den godkjent måtte bilen kjøre det samme strekket, frem og tilbake.

Flystripe

Den første tiden var 13,18 sekunder i fire sekundmeter medvind, den andre 14.08 i seks sekundmeter motvind, altså et snitt på 13,63.

Se video nederst.

Rekorden ble satt på Ellington Airport, og bilen som ble brukt er den sjuende Venom GT som er laget. Dekkene var Michelin Pilot Sport Cup, og den var tanket med 93 oktan bensin.

Standardbil

Det var ikke gjort noen tilpasninger av bilen til rekordforsøket, slik at den var fullutstyrt med en high-end stereo, seter trukket i skinn og alkantara og air-condition.

Venom GT er for øvrig godkjent for gatebruk.

Bilen tar utgangspunkt i en Lotus Elise, men er strukket i lengden, og motoren er en sju liters V8 som har den mildt utrolige ytelsen 1244 hestekrefter. Det gjør at forholdet mellom hestekrefter og vekt er én til én.

Til sammenlikning har en Bugatti Veyron Super Sport 1200 hestekrefter, og en vekt på rundt 1,9 tonn.

Mer bilstoff på E24 BIL

Planen er at det skal bygges totalt 29 Hennessey Venom GT, med en startpris i USA på 1,2 millioner dollar. Kjøres den gjennom det norske avgiftssystemet vil den runde 10 millioner norske kroner.

Det tar seks måneder å bygge en bil.

Les også:

Nye verdensrekorder fra Koenigsegg

Tidenes raskeste kabriolet

Tidenes sterkeste Ferrari har kommet til Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om