Norske Bjørn testet Folke-Teslaen i California: Varsler nytt rekordforsøk

Bjørn Nyland fikk teste Model 3 i helgen. Mens selskapet slipper resultatet for andre kvartal onsdag kveld, varsler «Tesla-Bjørn» at han skal gå for ny Tesla-rekord.

TESLA-GEEKS: Her er Tesla-Bjørn (nummer fire fra venstre) med flere entusiaster i California på fredag. «Tesla Geeks», som personene på hver sin side av nordmannen kaller seg, driver også en YouTube-kanal. Mannen med en pekende finger er en annen populær YouTube-personlighet med nærmere fem millioner følgere.
Publisert: Publisert:

Pressen, et knippe utvalgte mennesker, men i all hovedsak Tesla-ansatte, var samlet på fabrikken fredag for den offisielle overleveringen av nye Model 3.

Her var Bjørn Nyland, eller «Tesla-Bjørn» som han kaller seg på YouTube, på plass. Han er kjent for sine YouTube-videoer og kjærlighet for Tesla.

Kanalen hans har 43.800 følgere, hvor han har til sammen over 19 millioner avspillinger av sine videoer. En Twitter-melding fra sjefen selv, Elon Musk, har han også fått.

Tilbake i 2015 hadde han rekorden i Europa for langdistansekjøring med Tesla, hvor han kjørte en Model S 728,7 kilometer på kun én ladning. Nå har noen fra Belgia slått denne, og Nyland røper at han er godt i gang med planlegging av en ny rekord, og sikter etter å komme godt over 1.000 kilometer.

Tesla-entusiasten var tydelig imponert over den nye modellen han fikk se i California, og var veldig glad for at han fikk deltatt på overleveringen.

– De inviterte fra pressen fikk lov til å prøvekjøre, men jeg måte nøye meg med å sitte på. Jeg brukte tiden godt og fikk vridd og vendt på alt i bilen. Tvers gjennom er dette en kvalitetsbil, sier Nyland til E24.

Her er Tesla-Bjørn med på en prøvekjøring av Model 3 i California:

Selvsagt forhåndsbestilt

Noe annet Tesla-entusiasten var imponert over, var at ytterligere funksjoner styres gjennom den store skjermen på dashbordet.

Dette ser han også for seg er fremtiden, hvor man kan forvente at mer og mer blir pakket inn i hovedsystemet, fremfor å ha egne knapper for hver funksjon i bilen.

– Så lite knapper som mulig ser ut til å være hovedfokus og alt er veldig intuitivt, forteller han.

IMPONERT: Tesla-entusiasten var glad for at han fikk deltatt på overleveringen, og var imponert over den nye modellen.

«Folke-Teslaen» er forventet å bli levert her til lands i løpet av 2018, og Tesla-Bjørn har betalt 10.000 kroner for å notere seg på forhåndsbestillingslisten.

– Vi får jo håpe at Norge blir prioritert på leveringsfronten og blir et av de første landene som får levering av Model 3. Med tanke på hvor populær bilene er her, bør jo vi prioriteres.

Planlegger ny rekord

Sjefen selv, Elon Musk, vet hvem Tesla-Bjørn er etter at han i 2015 vant en vervekonkurranse hvor premien var en Tesla Model X. Han var den første til å verve ti nye Tesla-kunder, som resulterte i en spesialutstyrt Tesla X og en Twitter-melding fra Elon Musk.

Han er som sagt kjent for å ha satt langdistanserekord med sin Tesla Model S P85D hvor han kjørte 728,7 kilometer på én ladning. Denne rekorden ble satt tilbake i 2015, og han var da den i Europa som hadde kjørt en Tesla lengst på én ladning.

Nå har derimot to personer fra Belgia slått denne rekorden og kjørt rett i underkant av 1.000 kilometer på én ladning. Nyland sier derfor til E24 at han har planer om å slå denne rekorden til høsten.

– Målet er å klare å kjøre 1.100 kilometer, for det skal godt gjøres å komme over 1.000 kilometer med riktige beregninger.

Rekorden til Bjørn ble satt i Danmark, hvor han også planlegger å gjennomføre neste rekordforsøk. Denne gangen skal han bruke en Tesla S 100 D, som han mener vil være mer effektiv enn en performance-modell slik han brukte sist (P85D).

Under forrige forsøk brukte han 18 timer til sammen og holdt en fart på 40 kilometer i timen. Varme i bilen og lufttrykk i dekkene er også med i beregningene.

For å gi en illustrasjon på distansene som snakkes om, kan man tenke seg avstanden mellom Oslo og Trondheim for eksempel. Ifølge Google Maps er det 493,7 kilometer fra Oslo til Trondheim, og en Model 3 med et oppgradert batteri kan kjøre ca. 498 kilometer.

TREDJE STEG: Her er Musk på scenen fredag da han overleverte 30 stykker av den nye Model 3 til Tesla-ansatte. Dette er tredje steg i Musk sin «masterplan», og sier at målet aldri har vært å produsere dyre biler.

Slipper tall onsdag

Etter en storslått overlevering av Model 3 foran tusenvis av ansatte, et knippe pressefolk og noen hundre utvalgte, kan vi denne uken få se hvordan det har gått med Elon Musk og Tesla i andre kvartal.

Onsdag, etter at børsene stenger i New York, er det duket for tallslipp fra bilprodusenten.

I sommer har det vært svingninger i aksjen på Wall Street, og Tesla måtte se seg vippet av tronen som USAs største bilselskap. General Motors (GM) tok over etter at Tesla-aksjen falt rundt 13 prosent i starten av juli.

Mandag falt Tesla-aksjen igjen på Wall Street, og endte dagen ned 3,5 prosent.

VELDOKUMENTERT: Nyland stilte ikke uforberedt og hadde med seg kamera for å dokumentere festen. E24 har fått et knippe av bildene han tok, og her ser man Model 3 i en rød utgave, klar for prøvetur.

Forventer doblet inntekt

Ifølge The Wall Street Journal forventes det at Tesla på onsdag kveld kan vise til en kraftig inntektsvekst for selskapet.

Blant analytikere ligger forventningen til at Tesla i andre kvartal dobler inntektene fra 1,27 milliarder dollar for samme kvartal i fjor til 2,51 milliarder dollar i år.

Tesla rapporterte nylig at leveransene av Model S og Model X nådde om lag 22.000 i andre kvartal. Det utgjør en 53 prosent økning sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Likevel var det ikke nok til å leve opp til analytikernes gjennomsnittsforventninger på litt over 23.000.

Resultat per aksje forventes å lande på et justert tap på 1,82 dollar, som er en ytterligere nedgang sammenlignet med samme periode i fjor, hvor tapet endte på 1,06 dollar per aksje, viser en analytikerundersøkelse utført av Thomson Reuterts for The Wall Street Journal.

Les også

Første Tesla Model 3 levert

Les også

Verdens første Tesla Model 3 har rullet ut av fabrikken

Les også

Nytt Tesla-fall på Wall Street: Ikke lenger USAs største bilselskap på børs

Publisert:
Gå til e24.no