– Volkswagen navngir ansvarlige for utslippsjuks

Volkswagen skal navngi de ansvarlige for manipuleringen av utslippsdata i dieselbilene, ifølge kilder som kjenner til saken.

NAVNGIR: Forretningsutvalget i Volkswagen-styret skal fredag begynne å navngi personer som er ansvarlige for manipulasjonene, sier kilder til Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Forretningsutvalget i Volkswagen-styret skal fredag ikke bare kunngjøre hvem som tar over jobben som toppsjef etter Martin Winterkorn, de skal også begynne å navngi personer som er ansvarlige for manipulasjonene, sier to kilder til Reuters torsdag.

VW innrømmet tirsdag å ha manipulert utslippsdata for sine dieselbiler, som er mindre miljøvennlige enn det de har forsikret kunder og myndigheter verden over om. Toppsjef Martin Winterkorn trakk seg dagen etter.

Informerte om feil

Volkswagen i USA sendte i april brev til alle aktuelle bileiere i California for å gi beskjed om at bilene skulle til en ekstra sjekk for å få installert ny software, som skulle sikre at utslippene ble «optimert og fungerte effektivt».

Hva Volkswagen ikke fortalte sine kunder, var at den ekstra kontrollen skulle gjennomføres i håp om å gjøre amerikanske miljømyndigheter til lags.

De var blitt stadig mer skeptiske som følge av forskjellen mellom utslippene av skadelige stoffer fra Volkswagens dieselmotorer på gateplan sammenlignet med laboratorietester.

Volkswagen insisterte på at det hele skyldes en teknisk feil, som lett kunne løses.

Les også

Volkswagen sendte brev til kunder om feil

Les også

Slik kan Volkswagen-skandalen påvirke deg

Les også

– Eneste som overrasker er at han brukte tre dager på trekke seg

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Porsche-sjef Matthias Müller blir ny VW-sjef

  2. Fullt kaos rundt Volkswagen-sjefens fremtid

  3. – Tre nye Volkswagen-topper må gå

  4. - Volkswagen-gransking vil ta flere måneder

  5. Winterkorn går ikke av