ELEKTRISK FAMILIEBIL: Stor interesse for ny Tesla i Norge

Bilforhandleren Ferdinand motor forteller at det er en stor interesse rundt Teslas kommende helelektriske familiebil. I tillegg kan Tesla feire 1500 solgte Roadster-modeller.

INTERESSE: Teslas kommende familieelbil vekker stor interesse, også i Norge.
Publisert:

Den helelektriske sportsbilen Tesla Roadster er nå levert i 1500 eksemplarer på verdensbasis siden den første ble levert i 2008.

Nå er produsenten i full gang med å ta i mot ordre på sin neste modell, familiecoupeen Model S. Den har planlagt lansering i andre kvartal 2012, og Automotive News melder at de har mottatt 3000 bestillinger.

Også i Norge er det stor interesse for denne bilen.

- Jeg har mistet helt tallet på hvor mange som har henvendt seg, sier Gunnar Birkenfeldt hos Ferdinand motor i Bergen til E24.

De har solgt Tesla til nordmenn siden Roadster-modellen kom.

- Vi passerte nettopp 30 bestillinger på Model S.

Tre batterialternativer

Model S har en elektrisk motor, som er montert over bakakslingen sammen med girsystemet. Alt i en langt mer kompakt størrelse enn en vanlig forbrenningsmotor. Dette gjør at den vil ha god plass til bagasje. I tillegg skal den romme sju seter.

Den kommer med tre forskjellige batterialternativer, som gir den fra 25 til 48 mils rekkevidde.

Prisen kommer til å bli på 49.000 dollar, 293.000 norske kroner.

- Mange tror sikker det er den norske prisen og, siden helelektriske biler er avgiftsfrie, men det er ikke tilfellet. Det er stor forskjell på en amerikansk og en europeisk modell, sier Birkenfeldt.

Rundt en halv million

Blant annet må den konverteres til 220 volt. Så må den registreres i USA for å få den godkjent her. I prisen i USA er det også inkludert en støtte fra den amerikanske staten. Brikenfeldt tror Model S vil få en pris som er under 500.000 i Norge.

En Roadster koster fra 750.000 til 900.000 i Norge avhengig av utstyrsnivået.

- Roadsteren har fått en global appell. Ved å passere denne milepælen hever Tesla listen for elektriske biler, sier grunnlegger og administrerende direktør i Tesla, Elon Musk i en pressemelding i anledning 1500 leverte biler.

Nordligste i Norge

Ifølge pressemeldingen befinner verdens nordligste Tesla Roadster seg i Narvik.

Modellen er solgt til mer enn 30 land, som skal ha gått 14 millioner kilometer til sammen. Tesla sier at dette har spart verden for utslippene fra 1,6 millioner liter drivstoff som tilsvarer 22.000 oljetønner.

Mer bilstoff på E24BIL

I fjor ble det nybilregistert 14 Tesla Roadster i Norge og 13 i 2009.

Når de kommer i gang med produksjonen planlegger Tesla å lage 20.000 Model S i året.

Les også:

Følg E24s biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no