En million Land Rover Discovery

På nær et kvart århundre har Land Rover Discovery passert en million.

JUBILEUM: Land Rover feirer en produksjonsmilepæl for Discovery-modellen.
Publisert: Publisert:

23 år etter at den ble introdusert har Land Rover Discovery passert en million produserte biler.

For å markere dette, arrangerer Land Rover en ekspedisjon som går fra fabrikken i Birmingham til Beijing i Kina. Denne turen skal ta 50 dager, gå gjennom 13 land og strekker seg over nesten 13.000 kilometer.

Eksportartikkel

I en pressemelding sier Land Rover at Discovery-modellen i fjor økte sitt salg med 16 prosent, hvor av 83 prosent gikk til eksport.

Et svært viktig marked for fabrikken er nettopp Kina. Stor etterspørsel har gjort at de har økt arbeidsstokken i Birmingham med 20 prosent de siste halvåret, og den teller nå 6000 mennesker.

Test av Land Rover Discovery 4

I 2010 ble det solgt 45.000 Discovery på verdensbasis, fordelt på 170 land.

KJENDIS: Overlevelseseventyreren Bear Grylls skal være med på jubileumsekspedisjonen.

- Mange mennesker er involvert i produksjonen av Discovery, og mange har vært der hele veien fra bil nummer én til bil nummer én million, sier Alan Volkaerts, operasjonssjef ved fabrikken i Solihull, Birmingham.

Noen i Norge

I Norge har det så langt blitt nybilregistrert 6 Discovery i år, og 19 i fjor som personbil, som varbil er den langt mer populær, med 236 i fjor og 29 så langt i år.

Mer bilstoff på E24BIL

Turen til Kina skal reise penger til et godt formål. Målet er å samle inn én million pund til Røde Kors. Underveis skal de få hjelp av kjente eventyrere som Bear Grylls, Sir Ranulph Fiennes, Ray Mears, Monty Halls og polfareren Ben Saunders.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no