Dansker overtar Jaguar-importen

Etter 40 år i norske hender tar et konsern fra Danmark over importen av det klassiske, britiske bilmerket Jaguar.

NYE EIERE: Per Temmesen i danske British Car Import og Thomas Øvreseth i Jaguar Land Rover Oslo markerer at det danske konsernet tar over importen av Jaguar.
Publisert: Publisert:

Etter at Jaguar Norge har importert det britiske luksusbilmerket i 40 år, tar nå det danske firmaet British Car Import, som er en del av Nic Christiansen-konsernet, over.

- Dette er helt naturlig, det blir likt slik det er ellers i verden, sa Thomas Øvreseth, direktør i Jaguar Norge under et pressemøte torsdag morgen.

Importøren vil nå hete BC Norway, og kommer som en forlengelse av at det indiske firmaet Tata kjøpte både Jaguar og Land Rover fra Ford i 2008.

BC eier fra før av den norske importøren av Land Rover, og slår nå sammen forhandlernettet til de to merkene, som man har gjort ellers i verden. De styrer fra før av importen til Sverige og Danmark for begge merkene.

- Jaguar Norge blir nå hetende Jaguar Land Rover Oslo, og vi blir en forhandler for Oslo-regionen, sa Øvreseth.

Flytter

Forretningen flytter dermed fokus bort fra importen, og skal kun drive med salg og service av Land Rover, Range Rover og Jaguar. I tillegg vil de beholde import og salg av Aston Martin og Morgan.

- Vi ønsker å styrke vår representasjon i Europas rikeste land, Norge, i deres rikeste by, Oslo, sa Per Temmesen, direktør i BC Norway.

Han antydet og at Jaguar Norge får en kompensasjon for å ha bygget opp et kundenettverk for merket i fire ti år.

Mer bilstoff på E24 BIL

Utvidelsen betyr at dagens salgslokale på Grünerløkka i Oslo blir i minste laget. De regner med å flytte inn et nytt i løpet av en to års periode. Uten at de ville si noe konkret, så er det trolig at dette vil ligge øst i Oslo, slik at det ikke kommer for tett på Land Rover-forhandleren Motorpool på Høvik, rett vest for Oslo.

Norge størst

- Vi har for øvrig også tidligere solgt Land Rover og Range Rover. Fra 1989 til desember 1995, da BMW tok over merket, sa Øvreseth.

Land Rover har det siste året opplevd en voldsom salgsøkning etter introduksjonen av Evoque-modellen. Fra i fjor til i år er det solgt 660 prosent flere biler fra dette merket, og de regner i år med å selge nærmere 1000 biler. Totalt selger BC 2500 til 3000 Jaguar og Land Rover i Skandinavia, og de regner neste år med å selge rundt 100 Jaguar, så langt i år er det nybilregistrert 33 Jaguarer i her til lands

- Norge er vårt største marked i Skandinavia, og den viktigste brikken i konsernet, sa Temmesen.

Les også:

Slik blir Jaguars nye stasjonsvogn

De selger drømmebilene

En million Land Rover Discovery

Publisert:
Gå til e24.no