Mercedes' mini-suv kommer i mars

Mercedes-Benz utvider sortimentet med sin femte SUV-modell.

HAR TROEN: Mercedes-Benz importøren tror de kan selge rundt 1000 av denne modellen neste år.
Publisert: Publisert:

I april viste Mercedes-Benz for første gang suven GLA på bilutstillingen i Shanghai, da som konseptbil. I august ble produksjonmodellen offentliggjort og nå er lanseringstidspunktet for Norge klart.

Mars neste år kommer de første modellene hit. Først GLA 220 CDI 4Matic og GLA 250 4Matic. Førstnevnte har en dieselmotor på 2,1 liter og yter 170 hestekrefter, den vil koste 486.000. Den andre er toppmodellen med en 211 hesters bensinmotor, gjør null til hundre på 7,1 sekunder, og koster fra 515.000.

- Norge har fått i overkant av 900 biler neste år, men på bakgrunn av den store interessen, jobber vi allerede nå med å skaffe et flere biler til Norge, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz personbil, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

FORAN ELLER ALLE: GLA blir tilgjengelig med forhjulstrekk på de minste motorene, resten blir med firehjulstrekk.

Billigst blir GLA 200 med forhjulstrekk. Den har 156 bensinhestekrefter og starter på 375.000 kroner.

Modell nummer fem

- Basert på kunderesponsen etter at bilen først ble vist frem, har vi hatt store forhåpninger til GLA. Nå som prisene er på plass er forventningene enda høyere,sier Danielsen.

GLA er basert på samme plattform som A-, B-klasse og CLA. Det er en liten SUV, også kalt cross-over, og havner dermed i et superpopulært segment i Norge, hvor denne vil prøve å hevde sin plass blant de noe mer forfinete variantene. Hovedkonkurrentene vil trolig være Audi Q3, BMW X1, Mini Countryman og Range Rover Evoque.

GLA er i det ytre noe større enn A-klasse og har et bagasjerom på 431 liter, noe som er 90 mer enn A-klasse.

GLA blir den femte suvmodellen fra Mercedes-Benz, de har fra før av GLK, GL, G og M på programmet.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no