Familieracer fra Volvo

Volvo skal komme med en ny serie toppmodeller, først ut er S60 og V60 Polestar. De er neppe aktuelle for det norske markedet.

FRISKE: Volvo V60 og S60 Polestar blir merkets mest sportslige biler.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Det svenske firmaet Polestar har trimmet Volvoer i en årrekke, blant annet med stor suksess i bilracing. Nå skal de toppe V60- og S60-modellene med en skikkelig familieracer.

- Vårt samarbeid innenfor motorsport med Polestar har gått over nesten to ti år, og det er givende å se hvordan Polestar bruker sin erfaring fra motorsport for å lage en spennende og kompetent bil, sier Derek Crabb, motorsportdirektør i Volvo Cars, i en pressemelding.

Dette blir biler går inn i Volvos offisielle sortiment, men de skal lages i ett begrenset opplag, og kommer på markedet neste sommer. I utgangspunktet skal de selges i utvalgte markeder, men ikke Norge.

- Vi har ingen planer om å ta inn Polestar til Norge, sier Rune Gutteberg Hansen, pr- og informasjonsdirektør i Volvo Norge, i en epost til E24. Han legger til at det norske avgiftssystemet per i dag setter en stopper for det.

Racinghistorie

Polestar har tatt utgangspunkt i den sekssylidrete motoren man finner i T6-modellen. Som i dag yter 306 hestekrefter, men med en større overhaling og en ny twin-scroll turbo og ladeluftkjøler, som har tatt ytelsene til 350 hestekrefter. Maks effekt ligger ved 5700 omdreininger per minutt og et dreiemoment på 500 newtonmeter kommer fra 2800 omdreininger per minutt.

Test av Volvo V60 D6 AWD Plug-in hybrid

- Med introduksjonen av V60 modellen er vi også stolte over å fortsette arven av raske Volvo-stasjonsvogner fra 850 BTCC, en tradisjon med dype røtter blant Volvo-entusiaster, sier Christian Dahl, sjef i Polestar, i pressemeldingen.

(saken fortsetter under bildet)

MER ENN R: Tidligere hadde Volvo R-utgaver som var de mest sportslige. De senere år har dette kun vært styling-pakker. Nå blir Polestar-modellene for dem som vil ha noe mer enn bare visuelle oppgraderinger.

Bilen skal markere starten på et utvidet Polestar modellprogram. De er utviklet fra konseptbiler basert på C30 og S60, og S60 Polestar varianten som er i salg i Australia.

- Det er svært tilfredsstillende å se hvordan Polestar kombinerer dette nivået av kjøreglede i deres tolkning av S60 og V60 med eksisterende serviceprogram, klasseledende sikkerhet og sertifisert drivstofforbruk og utslippsnivå, sier Alanin Visser, visepresident i Volvo Cars sin salgs- og markedsavdeling, i pressemeldingen.

Test av Volvo V40 CC T5 AWD

Polestar har økt stivheten i chassiset, slik at det er tilpasset fjæringene som skal være 80 prosent stivere enn de man finner i S60 R-design. Den har nye og større bremseskiver fra Brembo. Ny diffusor og frontspoiler gir bilen bedre marktrykk, mens både girkasse og firehjulstrekksystemet fra Haldex har blitt rekalibrert.

Mer bilstoff på E24 BIL

Bilen gjør null til hundre på 4,9 sekunder, og har en toppfart på 250 kilometer i timen, til sammenlikning bruker V60 T6 AWD seks sekunder fra null til hundre og har en toppfart på 250 kilometer.

V60 T6 har en startpris på 851.000 kroner i Norge.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Taxi-Merce med något attåt

  2. Mener denne modellen vil mangedoblePorsche-salget i Norge

  3. De mest spennende bilnyhetene i 2016

  4. BMW-sjokk: Nå blir det forhjulstrekk

  5. Ny supersportsbil fra Ferrari