Audi med elektrisk rekord

En Audi R8 har satt rekord for elektriske biler rundt Nordsløyfa på Nürburgring.

REKORDBILEN: Her er Audi R8 e-tron på vei rundt Nürburgring i rekordfart 26. juni.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Nordsløyfa på Nürburgring er en bane som bilprodusentene bruker for vise hvor raske deres biler er. Nå har Audi satt en ny rekord for elektriske biler rundt den 20,8 kilometer lange banen med en R8 e-tron.

- Rekordløpet viser at vi er på rett spor. For oss har elektriske kjøretøy aldri handlet om å ofre noe, men om følelser, sportslighet og kjøreglede, sier Michael Dick, styremedlem i Audi AG sin tekniske avdeling, i en pressemelding.

Høyt dreiemoment

Bilen brukte åtte minutter og ni sekunder på turen. I følge Audi er den raskeste tiden for en produksjonsbil sju minutter og elleve sekunder, satt med en Gumpert Apollo Sport. Tilfeldigvis er den motorisert med en 700 hestekrefters Audi-motor.

Test av Audi R8 5,2 V10

R8 e-tron drives av to elmotorer, hver på 280 kilowatt med 820 newtonmeter i dreiemoment. Null til hundre tar 4,6 sekunder. Normalt er topphastigheten sperret på 200 kilometer i timen, men for rekordløpet var denne hevet til 250.

Bilen skal ha en rekkevidde på 215 kilometer og bilens totalvekt er 1780 kilo.

Lydløs

Sjåføren var Markus Winkelhock, som nylig vant et 24-timers løp på Nürburgring i en Audi R8 LMS.

- Selvsagt så er R8 e-tron en produksjonsbil, ikke en racingbil med spesiell aerodynamikk, men med dens lave tyngdepunkt og vektfordeling bak, har den med seg flere sportslige kvaliteter. Dreiemomentet som sender bilen oppover bakkene slår alt jeg kjenner, selv om den ikke lager noe lyd i prosessen, noe som i begynnelsen var en helt ny opplevelse for meg, sa Winkelhock etter løpet.

Mer bilstoff på E24 BIL

Peugeot kjørte i 2011 rundt Nordsløyfa på ni minutter og ett sekund med den elektriske konseptbilen EX1, og året før rundet en elektrisk Mini løypa på ni minutter og femtien sekunder. Det skal da ha vært den første elektriske bilen som tok runden.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Audi dropper super-elbil

  2. Ny Porsche medNürburgring-rekord

  3. Oppkjøpsfirma tar over Nürburgring

  4. Tysk selskap overtar Nürburgring

  5. Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla