Mercedes vil være best

Ved lanseringen av den nye S-klassen legger Mercedes-Benz listen høyt.

AMBISIØS: Styreleder i Daimler Ag, Dieter Zetsche, ved den nye Mercedes-Benz S-klasse under premieren torsdag.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Torsdag kveld ble den nye S-klassen til Mercedes-Benz presentert. Dieter Zetsche, styreleder i Daimler Ag, legger ikke skjul på at ambisjonsnivået er høyt:

- Ambisjonen med S-Klasse er «Das Beste oder nichts» på alle måter. Ingen andre modeller representerer essensen av Mercedes-Benz slik som S-Klasse, sier han i en pressemelding.

Modellen har siden den første generasjonen kom i 1972 vært en bil som hører hjemme høyt oppe i bilhierarkiet, og skal ifølge produsenten være verdens mest solgte luksusbil. Den nye er sjette generasjon.

TRE: Ved introduksjonen er tre motor alternativer tilgjengelige, her er en Mercedes-Benz S 400 Hybrid.

Les også: Mercedes-Benz S-klasse: 40 år med luksus

De skal ha tatt ut 2.200 patenter i fjor, og det er grunn til å tro at mange av disse hører hjemme i S-klassen.

Kjøre av seg selv

En rekke nye elektroniske systemer er å finne i bilen, blant annet noe de kaller «Magic body control». Her er det to kameraer som leser av veien foran bilen, slik at fjæringene tilpasser seg veien etter informasjonen disse fanger opp.

Bilen har så mange systemer som skal forutsi det som kommer, at den i praksis kan kjøre av seg selv i kø, ifølge Mercedes-Benz.

Den har naturligvis og en rekke luksuseffekter, blant annet som noe de kaller «hot stone massage», hvilket skal være «en massasjeopplevelse man aldri før har fått i en bil», dette ved hjelp av en rekke oppblåsbare ballonger, trolig i setene.

- Et ikon

- S-klasse er et ikon og en veldig viktig bil for Mercedes-Benz. Denne våren har pågangen fra interesserte kunder vært stor og vi tror den nye generasjonen S-klasse vil gå inn som den ledende luksussedanen også i Norge, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør for Mercedes-Benz personbil, i pressemeldingen.

Mer bilstoff på E24 BIL

Ved introduksjonen er tre motoralternativer tilgjengelige. S 350 med 258 hestekrefter til litt over én million kroner, S 400 hybrid med 306 til 1,14 millioner kroner og den foreløpige toppmodellen er S 500 med 456 hestekrefter, den koster 1,52 millioner.

For et tillegg på rundt 40.000 kroner får man den i lang versjon.

Les også:

Mercedes-klassiker fyller 50 år

Mercedes Gigant-wagen

Bertel O. Steen skiller ut bil og eiendom

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Rekordår for Daimler og Mercedes-Benz

  2. Ny Mercedes skal appellere til nye kunder

  3. Ny generasjon avMercedes' storselger

  4. Mercedes satser på ladbare hybridbiler.

  5. Ny luksus-coupé fra Mercedes