Italiensk selskap går inn i Aston Martin

Luksusbilprodusenten Aston Martin er i pengenød, nå går et italiensk oppkjøpsfond inn i selskapet.

FOR HÅND: Alle Aston Martin, bortsett fra Cygnet, lages for hånd. Her monteres en Rapide.
Publisert: Publisert:

Den siste tiden har Aston Martin vært på utkikk etter noen som kan spytte inn penger i selskapet.

Kuwaitiske Investment Dar kjøpte merket fra Ford for 503 millioner pund, 4,56 milliarder kroner i dagens kurs, i 2007. Siden den gang har de operert alene, som den eneste luksusbilprodusenten på markedet i deg.

Dette har gjort at de i liten grad har hatt økonomi til å utvikle helt nye produkter.

Flere lansert

Etter at flere selskaper har vært lansert som mulige partnere, blant annet den indiske bilprodusenten Mahindra & Mahindra, har Aston Martin nå kunngjort at det er det italienske oppkjøpsfondet Investindustrial som har kjøpt seg inn i selskapet.

Les også: Ssangyong-eier vil kjøpe Aston Martin

- Jeg er er svært fornøyd med at Investindustrial bestemt seg for å bli en viktig investor i Aston Martin. Med Investment Dar har vi hatt en betydelig vekst de siste fem årene, og lagt grunnlaget for at vi er en suksess som en av verdens ledende luksussportsbilprodusenter, sier David Richards, styreformann i Aston Martin i en pressemelding.

Les også: Dette er ensomme Aston Martins problem

HOVEDKONTOR: Aston Martin sitt hovedkontor ligger i England, nærmere bestemt Gaydon.

Investindustrial kjøper 37,5 prosent av aksjene i Aston Martin, for 150 millioner pund, tilsvarende 1,37 milliarder norske kroner.

- Vi er svært fornøyde med bli en del av dette ikoniske globale, og britiske merket. Vi ser frem til å jobbe med ledelsen og Investment Dar for å nå en tilsvarende endring og fornyelse som vi fikk til med Ducati, ved å utvide modellutvalget og styrke forhandlernettet over hele verden, sier Andrea C. Bonomi i Investindustrial.

Nye produkter - ny teknologi

Investindustrial solgte tidligere i år Ducati til Audi. Da ble det sagt at Ducati slet med mye gjeld.

Med frisk kapital planlegger Aston Martin å investere mer enn 4,5 milliarder kroner nye produkter og ny teknologi de neste fem årene.

Før det ble kjent at Investindustrial var kjøperen virket det som de ansatte håpet av indiske Mahindra & Mahindra skulle bli de nye medeierne.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Vi er positive til en avtale som sikrer fremtiden til firmaet og tilfører ny kapital. Vi er mer bekymret for et oppkjøpsfond, fordi den bransjen har et rykte når det kommer til å kutte kostnader. Vi er mer positive til det indiske selskapet som har et renommé og eierandel i bilindustrien fra før av, sa Tim Parker i Aston Martins fagforening i forrige uke.

(saken fortsetter under bildet.)

NYESTE: Dette er Aston Martins nyeste modell, Vanquish.

Neste år feirer Aston Martin hundre år og har i dag 1600 ansatte, de har 146 forhandlere fordelt på 41 land.

I 2012 har de hatt en negativ utvikling, salget av Aston Martin skal ha falt 20 prosent i årets ni første måneder, til 2520 biler. I fjor ble det solgt 4200 Aston Martin.

Aston Martin skal ha en negativ kontantstrøm på 27 millioner pund, 245 millioner kroner, i tredje kvartal. Dette gjør at de er på vei til å bruke opp kontantreservene, som per 30. september var på 24,8 millioner pund.

Les også

E24 tester: Aston Martin V12 Vantage

Dansker overtar Jaguar-importen

Kan bli tidenes dyreste britiske bil

Publisert:
Gå til e24.no