Tidenes Porsche-salg i Norge

Halvveis i 2012 har Porsche solgt flere biler enn de noensinne har gjort på et helt år i Norge.

SÅ DET SUSER: Porsche brukte bare et halvt år av 2012 til å sette ny salgsrekord i Norge. Dette er en av årsakene, den nye 911-modellen. Her under presentasjonen hos Porsche-forhandleren i Oslo høsten 2011.

Morten Abrahamsen
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Den tyske bilprodusenten Porsche selger mer enn noen gang før. Både internasjonalt og ikke minst i Norge.

I juli ble det nybilregistrert 38 Porsche i Norge, det gjør at de allerede har passert det høyeste salgstallet, for et helt år. Det er så langt i år registrert 209 nye Porscher i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken, mot 89 på samme tid i fjor. Fjoråret ble for øvrig et rekordår for merket, med totalt 159 nye biler.

Flere grunner

Tormod Johansen, salgsdirektør i Porsche Center Oslo, sier til E24 at det er flere årsaker til den kraftige økningen i Porsche salget.

- For det første har vi mer å spille på fra produksjonssiden. Blant annet med ny 911 og Boxster. I tillegg foretok vi en prisjustering i forhold til valuta i mars. En annen viktig faktor er at vi har langt kortere leveringstid. I 2010 og 2011 var denne på ti til elleve måneder, nå er den langt kortere.

Han sier at dette har gjort at det ikke lenger er noe stort poeng å parallellimportere bilene, slik at de nå kjøpes gjennom Porsche-systemet. Som igjen har blitt utvidet med flere forhandlere de siste årene, fra Tromsø i nord til Son i sør. Totalt er det nå fem Porsche-forhandlere her til lands.

Ny 911

Det store lokomotivet er Cayenne-modellen, som står for to tredjedeler av volumet.

SUV-SUKSESS: Cayenne står for to tredjedeler av Porsche-salget i Norge

Achim Hartmann

- Vi var og klar over at det kom til å bli et bra år for 911-modellen, sier Johansen.

En ny generasjon Porsche 911 ble presentert sent på høsten i fjor.

Mer bilstoff på E24BIL

- De har alltid et bra salg det første året, og det vil fortsette neste år da den kommer med firehjulstrekk ved årsskiftet. Også den nye Boxster trekker bra.

Så langt i år har det blitt nybilregistrert 29 911, mot to på samme tid i fjor, og Boxster har gått fra tre til elleve.

Forventer videre økning

Johansen frykter heller ikke at den store ekspansjonen i forhandlernettverket kan bli dyrt, for snart kommer en helt ny, mindre suv, Macan.

- Macan kommer i første kvartal 2014, og da kan vi fort doble salget igjen.

For Porsche internasjonalt ser 2012 ut til å bli et sterkt år. I 2011 leverte de 118.876 biler, som er rekord. For de seks første månedene av 2012 er tallet 68.940, en økning på 22,5 prosent fra året før.

FORVENTET SUKSESS: Når den mindre suven, Macan, kommer i starten av 2014, forventer Porsche nok en stor salgsøkning.

Porsche

Dette har økt inntektene med nær 30 prosent fra 2011, til 6,76 milliarder euro, 49,9 milliarder norske kroner, i første halvår.

- Med en margin på 18,7, fortsetter vi å ligge over vårt strategiske mål på 15 prosent, sier Lutz Meschke, sjef for Porsche AG i en pressemelding.

Også internasjonalt er det Cayenne som er storselgeren, med 35.409 biler i årets seks første måneder, en økning på nær 25 prosent. Modellen med størst prosentvis økning er den nye 911en, som er solgt i 14.420 eksemplarer, 42,8 prosent mer enn i 2011.

Les også

  • Rekordresultat for Porsche
  • Full fart i Porsche salget
  • Porsches supermiljøbil tar form
Publisert:

Flere artikler

  1. Porsche-salget i Norge 20-doblet

  2. Ny salgsrekord for Porsche

  3. 15.000 kjøpte nyPorsche i mai

  4. Annonsørinnhold

  5. Porsche kommer til å runde 200.000 biler for første gang

  6. Vanvittig vekst for Porsche