Fredly frykter lånemillioner har gått tapt: – Burde ha fulgt magefølelsen

Den kjente Monaco-baserte investoren Arne Fredly føler seg lurt trill rundt, og vil nå delta i massesøksmål mot den gamle Trustbuddy-ledelsen for å få tilbake utlånte millioner han sier står fast i selskapet.

FØLER SEG LURT: Investor Arne Fredly.
  • Karl Wig
  • Victoria Armstrong
Publisert:

– Jeg hadde en dårlig følelse. Men han var så overbevisende og presset på, så jeg sa bare «ja». Det var en tabbe.

Det sier investor Arne Fredly til E24, om hvordan han skal ha blitt overbevist om å investere i Trustbuddy for andre gang av Jens Glasø, nordmannen som var det svenskregistrerte selskapets sjef.

Mandag ble det kjent at «kompislån»-foretaket er stengt etter at selskapets nye ledelse har funnet tegn på lovbrudd.

Blant annet skal millioner kroner i utlånskapital ha blitt brukt uten utlånernes samtykke.

Til E24 tirsdag kveld sier Jens Glasø at han ikke har vært med i selskapet på nesten et år, og at han ikke har full oversikt over hva som nå har skjedd.

– Det er selvsagt trist å nå bli forsøkt gjort til «syndebukk» uten å vite hva som har skjedd eller hva vi angivelig anklages for.

Videre sier Glasø at Trustbuddy hele tiden har hatt advokatfirmaer og revisjonsfirmaer i ryggen og stolt på deres råd og vurderinger.

– Det er viktig å minne om at ledende svenske advokatfirmaer og globalt anerkjente revisjonsfirmaer har deltatt i alle prosesser og kontrollert alle selskapets systemer.

Flere personer i Trustbuddys tidligere ledelse jobber fortsatt i selskapet, og er nå suspendert fra jobben mens saken etterforskes, opplyser selskapet selv.

Les også

Kompisbank med norsk kjendisinvestor stengt etter uredelighetsanklager

Utestående lån

– Sånt kan man aldri gardere seg mot. Men jeg har lært at når du har en dårlig magefølelse, så skal du stole på den, sier Fredly om sin andre TrustBuddy-involvering.

Investoren presiserer at han gjorde svært gode penger på sin første investering, men legger til det kun er flaks som har ført til at han fortsatt er i pluss etter sine involveringer i selskapet.

Han frykter flere utlånte millioner kan være tapt.

Som følge av at han gikk inn på eiersiden før emisjoner i 2013 og 2014, måtte Fredly stille tre millioner euro i utlånskapital (vel 26 millioner kroner).

–Av disse er en del tilbakebetalt, men seks millioner kroner sitter fortsatt i klem. De er lånt ut videre i systemet. Så i verste fall taper jeg seks millioner, sier Fredly.

Fredly sier han samlet sett like fullt har gått i pluss, som følge av den første investeringen han gjorde i selskapet i 2013 – også denne i forkant av en emisjon.

– De neste seks månedene etter denne emisjonen hadde selskapet en vill vekst, og aksjekursen gikk opp 200 prosent. Jeg solgte meg da ut med en veldig bra fortjeneste.

– Hvor bra da?

– Det vil jeg ikke gå inn i detaljer på, sier Fredly.

Han sier han føler seg lurt av Glasø.

Fredly: - Svindel

Fredly forteller at det var nordmannen som overtalte han til å investere i selskapet i to omganger, begge før emisjonene.

– I min verden har det vært løyet fra første stund. Det har vært svindel fra dag én. Nå har den gamle ledelsen og styret i Trustbuddy veldig mye å svare på, sier Fredly.

Uttalelsen får Glasø til å svare slik:

– Vedrørende Arne så må han selv stå for sine uttalelser, men hans uttalelser faller på sin egen urimelighet.

Når det gjelder politianmeldelse av Trustbuddy-ledelsen har Glasø ingen kommentar.

– Jeg er ikke kjent med saken utover de påstandene som er omtalt i media. Jeg kjenner meg ikke igjen i det bildet som nå tegnes av den gamle ledelsen av Trustbuddy. Jeg ser derfor frem til å få et nærmere innsyn i hva påstandene dreier seg om slik at vi har muligheten til å forklare oss nærmere, sier han i en e-post til E24.

Les også

Kjendisinvestorenes reklamebyrå henter penger

Varsler søksmål

Fredly på sin side varsler at han vil ta grep:

– Jeg har forstått at det er på gang et massesøksmål mot Glasø og styret. Det søksmålet kommer jeg til å slutte meg til, for å få erstattet pengene som gikk tapt etter emisjonen i 2014 og pengene som ligger igjen i låneplattformen.

Som E24 tidligere har omtalt, kjøpte Fredly seg opp igjen i2014, i forkant av en 85 millioner kroners emisjon hvor Trustbuddy skulle kjøpe opp italienske Prestiamoci og nederlandske Geldvoorelkaar.

– Da puttet jeg inn fire millioner svenske kroner. De aksjene ble senere solgt med tap, sier Fredly, som opplyser at han ikke eier aksjer i selskapet i dag.

Her i Norge ble Trustbuddy pålagt å stanse norsk markedsføring av sine tjenester av Finanstilsynet så tidlig som i desember 2011 – en beslutning selskapet har klaget over, uten å bli hørt.

Les også

Kompisbank stengt etter uredelighetsanklager

Les også

Kjendisinvestorenes reklamebyrå henter penger

Les også

Arne Fredly kjøper seg inn i Trustbuddy

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. Kompisbanken Trustbuddy slår seg selv konkurs

  2. Kompisbank stengt etter uredelighetsanklager

  3. Jens (49) ble mangemilliardær «over natten»: - Helt ellevilt

  4. Hevder norske oppdrettsgiganter inngikk priskartell på grunn av russisk utestengelse

  5. Nytt gruppesøksmål mot Jo Lunder og Vimpelcom