Rebekah Brooks frikjent i britisk medieskandale

Tidligere redaktør Rebekah Brooks er frikjent på alle punkter, også for telefonhacking, i en av Storbritannias største medieskandaler.

FRIKJENT: Rebekah Brooks, tidligere redaktør i News of the World.
Publisert:

Både Brooks og Andy Coulson har vært redaktører i den nå nedlagte tabloidavisen News of the World, som hacket seg inn på telefonene til en rekke kjente personer i jakten på nyheter.

Andy Coulson ble på sin side funnet skyldig i telefonhacking i det som er omtalt som en av Storbritannias største medieskandaler noensinne.

Mens Brooks etter hvert ble leder for den britiske delen av Rupert Murdochs medieimperium, ble Andy Coulson pressesjef for Storbritannias statsminister David Cameron.

Nektet skyld

FUNNET SKYLDIG: Andy Coulson, tidligere redaktør i News of the World og David Camerons tidligere pressesjef.

Brooks har hele tiden nektet seg skyldig. Hun har under rettssaken sagt at hun ikke visste at avisen drev med avlytting av mobiltelefoner mens hun var redaktør for News of the World fra 2000 til 2003.

Rebekah Brooks ledet Murdochs britiske medieselskap News International da hackingskandalen i den Murdoch-eide tabloidavisa News of the World sjokkerte Storbritannia sommeren 2011. Den 15. juli forlot hun stillingen, og to dager senere ble hun pågrepet av politiet.

Rammet over 800 personer

Ett av de alvorligste punktene i tiltalen gjaldt avisens avlytting av den drepte skolejenta Milly Dowlers mobilsvarmeldinger. Avisens snoking rammet over 800 personer, blant en rekke britiske kjendiser, politikere, kongelige og pårørende i kriminalsaker.

Brooks var også tiltalt for å ha skjult beviser for politiet, samt for å ha planlagt å bestikke en ansatt i forsvarsdepartementet i bytte mot opplysninger. Før hun ble toppsjef i News International var hun redaktør i News of the World.

Coulson måtte forlate jobben som David Camerons pressesjef da hans rolle i skandalen ble rullet opp i 2011.

Skandalen førte til at New of the World ble lagt ned i 2011.

Les også:

Rebekah Brooks nekter kjennskap til telefonhackingBlair ga råd til Rebekah Brooks under hacking-skandaleRebekah Brooks siktes i britisk avlyttingsskandaleCameron hadde nære bånd til Murdoch-sjef

Publisert:

Her kan du lese mer om