Ahus brukte 1,4 millioner på PR-rådgivere

Ledelsen ved Akershus universitetssykehus har brukt 1,4 millioner kroner på PR-råd fra selskapet First House. Høyre-politiker reagerer på pengebruken.

KJØPTE HJELP FRA FIRST HOUSE: Akershus universitetssykehus kjøpte PR-tjenester for 1,4 millioner kroner, men holdt ifølge VG beløpet skjult for styret.
Publisert: Publisert:

Ifølge VG ble summen holdt skjult for styret og sentrale tillitsvalgte.

I et internt dokument kommer det fram at ledelsen måtte foreta en ekstrabevilgning på 525.000 kroner. «Skyldes medietrening og bruk av First House. Bruken av First House blir redusert fra høsten», heter det i et møtereferat fra 11. juni.i år.

- Av et budsjett på 7,3 millioner kroner har vi brukt 1,4 millioner kroner så langt i år til kommunikasjonstjenester fra First House. Vårt alternativ er isteden å ansette flere egne kommunikasjonsrådgivere. Vi har valgt å kombinere en liten intern avdeling med bruk av First House, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Ahus til VG.

Styremedlem og Høyre-politiker Afshan Rafiq reagerer på pengebruken.

- Jeg synes ikke noe om det. Jeg synes ikke det er bra at man bruker ressurser på den måten. Nå vil jeg høre begrunnelsen på hvorfor de har gjort det, og konkret hvilke resultater de har fått med denne ressursbruken, men når jeg hører det tallet, så er jeg skeptisk til ressursbruken, sier Rafiq.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om