Tesla lover billigere batteri og økt rekkevidde

Tesla jobber med en ny batteriteknologi som gjøre selskapet i stand til å produsere rimeligere elbiler med større rekkevidde.

Tesla-sjef Elon Musk lover slankere og rimeligere elbiler med lengre rekkevidde.
 • NTB-DPA-AP
Publisert: Publisert:

Det nye batteriet vil øke rekkevidden med 56 prosent, lovet Tesla-sjef Elon Musk på et aksjonærmøte natt til onsdag. Det betyr at Tesla kan produsere biler som kan kjøre 800 kilometer eller mer på én lading.

Nyheten ble offentliggjort på at arrangement kalt Battery Day, som ble avholdt samtidig med aksjonærmøtet. Det var knyttet store forventninger til batteridagen, og de frammøtte aksjonærene, som hadde møtt opp i bilene sine for å holde avstand til hverandre, applauderte entusiastisk med bilhornet da nyheten om det nye batteriet ble kjent.

Investorene var ikke like imponert over det som ble presentert. De håpet Tesla ville avsløre en enda større utvikling i batteriteknologien.

Teslas aksjer falt med mer enn 6 prosent i handelen etter stengetid etter Musks presentasjon. Det forsterket nedturen som startet i den vanlige handelen tirsdag, da investorer begynte på forberede seg på en mulig skuffelse.

Selskapet har allerede startet å produsere det nye batteriet, men Musk skrev mandag på Twitter at Tesla trolig ikke er klar for masseproduksjon før 2022.

Les også

Oppgang på Wall Street – mens Tesla falt over 5 prosent før «Battery Day»

Les også

Teslas «Battery Day»: – Vil bli ganske sinnssyk

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tesla
 2. Elbil
 3. Teknologi
 4. Elon Musk

Flere artikler

 1. Teslas «Battery Day»: – Vil bli ganske sinnssyk

 2. Skarpt fall på Wall Street – Tesla ned over 10 prosent

 3. Betalt innhold

  Den virkelige testen for Tesla

 4. Betalt innhold

  Batteriaksjer som gnistrer

 5. Betalt innhold

  Japansk gigant prøver å kapre Tesla som kunde