Kryptobørs verdsatt til 162 milliarder

Selskapet hentet nylig over 8,1 milliarder kroner. Japanske Softbank er blant de nye investorene.

Handelsplassen FTX tilbyr i hovedsak kryptoderivater.

Shutterstock
  • Harald Hoff
Publisert:

Innhentingen skal ifølge selskapet selv være det største noen gang gjort av en kryptobørs, fremgår det av en pressemelding fra FTX tirsdag.

Bak de 900 million dollarene som FTX heltent inn sto 60 investorer. Blant annet Paradigm, Sequoia Capital, Softbank og VanEck. Beløpet tilsvarer omtrent 8,1 milliarder norske kroner.

FTX tilbyr i hovedsak kryptoderivater, altså risikable produkter som investorer kan benytte seg av for å bruke lånte penger til å vedde på oppgang eller nedgang for en kryptovaluta.

Selskapet ble i den sammenheng også verdsatt til 18 milliarder dollar, noe som tilsvarer 162 milliarder norske kroner. Verdsettingen gjør selskapet til et av verdens mest verdifulle kryptoselskap, skriver Wall Street Journal.

Har holdt seg unna amerikanske myndigheter

FTX har så langt nektet amerikanere å benytte seg av plattformen, i frykt å bryte med et strengt amerikansk regelverk.

Den siste tiden har imidlertid selskapet brukt millioner av dollar på å promotere en variant av plattformen for det amerikanske markedet, kalt FTX.US. Blant annet kjøpte de tidligere i år rettighetene til å kalle hjemmebanen til basketballaget Miami Heat for «FTX Arena».

FTX.US skal ifølge Wall Street Journal drive i tråd med amerikansk regelverk.

Selskapets hovedkontor ligger i Hongkong, og moderselskapet FTX Trading Ltd holder til på de karibiske øyene Antigua og Barbuda.

Eventyrlig inntektsøkning

Siden markedsplassen først kom på banen tilbake i mai 2019, har den sett en enorm vekst i inntekter. Så langt i år har inntektene deres blitt tidoblet, og siden forrige runde med investorer i 2020 blitt 75 ganger så stort.

Med over en million brukere og gjennomsnittlig daglig handelsvolum verdt over 10 milliarder dollar, har selskapet blitt blant verdens største kryptobørser, skriver selskapet selv i tirsdagens presseuttalelse.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kryptovaluta
  2. Miami Heat
  3. Softbank

Flere artikler

  1. Lunken interesse for Robinhood før gigantnotering: – Inntjeningen er sårbar

  2. Robinhood kan verdsettes til over 300 mrd. kroner ved børsnotering

  3. Bank of America mer enn doblet overskuddet

  4. Revolut verdsettes til 288 mrd. etter kapitalinnhenting

  5. Børsopptur og nedstenging i Sydney