Åpner hamburger-universitet

McDonald’s planlegger å doble antall restauranter i Kina. Nå åpner hamburgergiganten et eget universitet.

Kineserne har får alvor fått smaken på amerikanske fastfood, og McDonald’s har store planer for virksomheten i Kina.

Ifølge Sky News planlegger selskapet nå å åpne et eget universitet i Kina. Målet er å utdanne 5.000 studenter i løpet av de neste fem årene.

Kommet for å bli

McDonald’s har fra før seks hamburger-universiteter utenfor Kina. Og så langt har 125.000 studenter fullført studiene ved disse universitetene.

- Vi signaliserer med dette vår enorme tillit til Kina og vårt ønske om å utvikle et enda større tilstedeværelse i dette markedet, sier McDonald's-toppen Tim Fenton til Sky News.

McDonald’s åpnet sin første restaurant i Kina for 20 år siden. I dag har selskapet 1.100 restauranter i landet. Målet er å øke antallet restaurant til 2.000 innen 2013.

Fokus på ledelse

Studentene på hamburger-universitetet får lite undervisning i hvordan man steker en hamburger. Det meste av tiden brukes til å lære studentene hvordan man leder og driver en hamburgerrestaurant.

- Lederne er de viktigste ansatte i vårt selskap. Det er de som er i fronten, sier en talskvinne for McDonald’s.

Universitetet til McDonald’s vil gi studentene sine studiepoeng etter hvert som du fullfører utdannelsen. Selskapet håper disse studiepoengene også vil bli anerkjent av andre kinesiske universiteter.

Markedet for “uformell serveringsmat” vokser med 10 prosent I året I Kina. Det samme markedet vokser kun med mellom 2 og 3 prosent i USA, ifølge McDonald’s.

Les flere nyheter på E24.no

På forsiden nå