- Jeg var lykkeligere da jeg var fattig

Alibaba-gründer Jack Ma er mannen bak tidenes største børsnotering. Men Ma hevder han var lykkeligere da han tjente 20 dollar.

<p><b>LYKKELIGST SOM FATTIG:</b> Alibaba-gründer Jack Ma sier at den lykkeligste tiden i livet hans var da han tjente 20 dollar i måneden, rett etter endt utdanning.</p>

LYKKELIGST SOM FATTIG: Alibaba-gründer Jack Ma sier at den lykkeligste tiden i livet hans var da han tjente 20 dollar i måneden, rett etter endt utdanning.

Den tidligere engelsklæreren er nå verdt hele 25 milliarder dollar, eller rundt regnet 159 milliarder norske kroner, ifølge BBC.

Det gjør «krokodillen i Yangtze» til Kinas rikeste, like foran eiendoms-magnaten Wang Jianlin, som skal være verdt 24,2 milliarder dollar.

Listen over Kinas ti rikeste personer har tidligere vært dominert av folk med bakgrunn fra eiendomsbransjen. Men i år er hele fem av de ti gjort seg rike på kinesiske nettsider.

Alibaba ble børsnotert i New York sist uke, og det med et brak. Aksjen var priset til 68 dollar, men ved børsslutt hadde den steget til 93,89 dollar, opp hele 38,07 prosent.

- Lykkeligere da jeg var fattig

Selv hevder Ma at han var lykkeligere da han var fattig.

Under konferansen Clinton Global Initiative i New York, som ble arrangert tirsdag denne uken, sa han at den lykkeligste tiden i livet hans var da han tjente 20 dollar i måneden, rett etter endt utdanning.

- Det var fantastiske dager, sa Ma, ifølge CNN.

Alibaba-sjefen sa at de som har én million dollar er heldige. Ti millioner gir ifølge gründeren bare «hodepine».

- Har du én milliard, har du et ansvar overfor dem som stoler på at du bruker dem fornuftig, sa 49-åringen.

Rakettsuksess

Selskapet Alibaba ble stiftet for 15 år siden i ettromsleiligheten til Ma i den kinesiske byen Hangzhou.

Selskapets opprinnelige virksomhet begrenset seg til en nettside som hjalp mindre kinesiske eksportører, produsenter og entreprenører med å selge sine varer og tjenester i det internasjonale markedet. Men den vokste seg raskt større.

I dag har selskapet tre massive virtuelle markedsplasser: Taobao, Tmall og Alibaba.com. Disse tre håndterer flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen og kontrollerer 60 prosent av Kinas netthandel.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå