Amerikanske senatorer sier ja til budsjettforslag

Senatet har vedtatt et statsbudsjett som vil øke USAs gjeldstak, og budsjettforslaget sendes dermed videre til Representantenes hus. 


<p><b>HAR BUDSJETTLØSNING</b>: Det ble tirsdag fredag morgen iverksatt stans i det amerikanske statsaparatet på nytt, men nå har senatorene banket igjennom et statsbudsjett. Her er Kongressen.</p>

HAR BUDSJETTLØSNING: Det ble tirsdag fredag morgen iverksatt stans i det amerikanske statsaparatet på nytt, men nå har senatorene banket igjennom et statsbudsjett. Her er Kongressen.

Det kan bety at nedstengningen av det amerikanske statsapparatet bare vil vare i noen timer.

Ettersom statsbudsjettet ikke var i boks ved midnatt amerikansk tid, stanset finansieringen opp, noe som innebar at også lønnsbetalingene til statsansatte stanset opp.

USAs folkevalgte jobbet natt til fredag på spreng for å hindre at stengingen skulle vare mer enn noen timer.

Behandlingen i Senatet ble forsinket av den republikanske senatoren Rand Paul, som protesterte mot å hurtigbehandle budsjettet.

Men også i Representantenes hus kan budsjettforslaget møte motstand fra både liberale demokrater og konservative republikanere.

Budsjettet må også signeres av president Donald Trump før det er endelig vedtatt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå