-Antallet flyulykker kommer til å stige

(VG NETT) Flyprodusent frykter kraftig økning i antall flyulykker.
Verden kommer til å oppleve en stor luftfarts-ulykke hver sjuende til tiende dag innen år 2010, dersom ikke overvåkingssystemene for lufttrafikken moderniseres, mener en toppsjef hos den amerikanske flyprodusenten Lockheed Martin, ifølge NTB.
I løpet av de neste 10 til 20 årene kommer lufttrafikken til å øke jevnt og trutt, med flere fly og flere avganger. Norman Mineta, som er viseadministrerende direktør for forretningsinitiativ innen Lockheed

Ikke oppdatert

Martin-konsernet, sier at dersom trafikkovervåkingssystemene ikke blir oppdatert til å møte den nye situasjonen og de nye kravene, kommer vi til å få en flyulykke hver sjuende til tiende dag på verdensbasis og seks eller sju i året i USA.
-Det ville være helt uakseptabelt, sa Mineta, som talte til USAs føderale luftfartsadministrasjon FAA.

Høy sikkerhet

Han sa også at det i dag er USA som har den beste luftfartssikkerheten, og at det er en risiko for å dø i én av to millioner flyavganger. Han kritiserte imidlertid FAA for å være nærsynt i forhold til utviklingen.

Teknisk utvikling

- Fra norsk side ser vi ikke noe som skulle tilsi at sikkerheten skulle bli så lav som det her skisseres, sier luftfartsdirektør Per Arne Skogstad til VG Nett.

Skogstad mener sikkerheten er meget høy i internasjonal luftfart, og at den fortsatt vil være det.

- Det skjer en fortløpende teknisk utvikling slik at avstanden mellom
flyene kan reduseres og at flere fly kan trafikkeres gjennom lufta, uten at tryggheten reduseres, sier Skogstad. Det europeiske luftfartssamarbeidet utfører dette i samarbeid med USA.
Verden kommer til å oppleve en stor luftfarts-ulykke hver sjuende til tiende dag innen år 2010, dersom ikke overvåkingssystemene for lufttrafikken moderniseres, mener en toppsjef hos den amerikanske flyprodusenten Lockheed Martin.

På forsiden nå