- Bagger sendte utpressere

Stein Bagger skal ha brukt skitne triks for å få en direktør i et IT-firma med på et bedrageri.

Nettutgaven til den danske avisen Politiken skriver mandag at bedragerisiktede Stein Bagger skal ha brukt "rene mafiametoder, da han i 2003 prøvde å få en direktør i et IT-firma med i et bedrageri".

I 2003 hadde IT-direktøren eget selskap og fikk en henvendelse fra Stein Bagger som ville kjøpe hardware til IT Factory for et par millioner danske kroner.

Falsk leasingavtale

Hardwaren skulle leases gjennom et finansieringsselskap som i flere tilfeller har laget leasingavtaler med IT Factory, skriver politiken.dk. Da leasingavtalen mellom IT-direktøren og finansieringsselskapet var klar, skal Stein Bagger plutselig ha skiftet mening.

Nå hadde Bagger bestemt seg for at han heller ville kjøpe utstyr fra en annen leverandør (IBM), men han ville likevel at IT-direktøren skulle skrive under på leasingavtalen om at varene var levert. IT-direktøren nektet å undertegne kontrakten og forteller at Bagger ble "rasende".

Ble presset

To dager etter skal Stein Bagger ha møtt opp ved IT-direktørens hjem sammen med en stor tatovert "rockertype" som sto bak Bagger under den korte samtalen.

- Bagger sa, at det ville være en god ide å skrive under på leasingavtalen, for ellers ville det bli riktig ubehagelig for meg. De sa: "Du får et par dager, ellers får du se hva som skjer", sier kilden, som vil være anonym, til politiken.dk.

- Vi vet hvor du bor

IT-direktøren skal så ha sagt at han skulle tenke på det i noen dager og Bagger skal deretter ha sagt:

- Du kan ikke stikke av, vi vet hvor du bor.

To dager etter ble IT-direktøren overfalt da han var på vei til bilen sin.

-To menn, som direktøren beskriver som "rockertyper" skubbet han inn i veggen, slo han i gulvet og sa: "Har du ikke forstått at det er alvor?". De krevde at han skrev under på leasingkontrakten og sa at han skulle overføre en halv millioner kroner til en konto som tilhørte et selskap kontrollert av Stein Bagger, skriver den danske avisen.

Av frykt for sin egen og familiens sikkerhet skrev IT-direktøren under leasingavtalen samme dag og overførte 500.000 til Baggers konto.

Dom på seks måneder

Pengene skaffet han til veie ved å lage en falsk leasingavtale for et annet firma, og stille dette firmaet som sikkerhet for et banklån. Få dager etter oppdaget banken at han hadde stilt falsk sikkerhet for de lånte pengene og ble dermed anmeldt til politiet.

IT-direktøren valgte å ta dommen på seks måneder uten å fortelle politiet bakgrunnen for handlingen og har tiet om hendelsen helt til saken om bedragerisiktede Stein Bagger kom i søkelyset.

Les også:

Til forsiden

På forsiden nå