Bildt: – Putin vil ha mer av Ukraina enn bare Krim

Sveriges utenriksminister Carl Bildt mener Russland ikke kommer til å nøye seg med å bare ta over Krim i Ukraina. Resten av landet står også i fare for russisk overtakelse.

<p><b>VIL HA MER.</b> – Jeg tror Krim bare er oppvarmingen, sier den svenske utenriksministeren Carl Bildt (t.h.). Her sammen med den nye danske utenriksministeren Martin Lidegaard da de besøkte Kiev tidligere denne måneden.<br/></p>

VIL HA MER. – Jeg tror Krim bare er oppvarmingen, sier den svenske utenriksministeren Carl Bildt (t.h.). Her sammen med den nye danske utenriksministeren Martin Lidegaard da de besøkte Kiev tidligere denne måneden.

– Jeg tror Krim bare er oppvarmingen. President Putin er i utgangspunktet ikke interessert i Krim. Han er interessert i Ukraina, sier han til CNN ifølge Svenska Dagbladet.

Bildt påpeker at Putin tok opp Russlands historiske krav i en stor tale nylig. De handler ikke bare om Krim, men også om sørlige deler av Ukraina.

– Vi må være ekstremt årvåkne på risikoen for at president Putin vil handle videre, til og med militært, også utenfor Krim, fremholder den svenske utenriksministeren.

– Jeg er overbevist om at hans egentlige mål ikke er Krim, men Kiev, legger Bildt til.

Han føler seg sikker på at Putin er forberedt på å ta i bruk en rekke midler for å destabilisere Ukraina.

– De siste ukene har vi sett at han også er klar til å benytte seg av militære virkemidler. Det er dypt bekymrende. 


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå