Theresa May skal stake ut «veien til brexit» i ny tale

Storbritannias statsminister vil holde en større tale om brexit innen de neste tre ukene. 


<p><b>UNDER PRESS:</b> Det er mange som vil ha mer klarhet rundt Brexit-strategien til Storbritannias statsminister Theresa May. Her på vei ut av Downing Street 10.</p>

UNDER PRESS: Det er mange som vil ha mer klarhet rundt Brexit-strategien til Storbritannias statsminister Theresa May. Her på vei ut av Downing Street 10.

Talen skal gi et klarere innblikk i det fremtidige forholdet mellom Storbritannia og EU, skriver BBC

Statsminister May har vært under hardt press fra både Brussel og eget parti for manglende klarhet på brexit. 

Flere ministre skal derfor holde taler de neste ukene som en del av kampanjen «Road to brexit», eller «Veien til brexit» på norsk. Til slutt skal May selv holde en større tale. 

Les mer: Norske myndigheter skeptiske til britisk EØS-medlemskap

Temaer som sikkerhet, maktfordeling, arbeideres rettigheter og handel skal dekkes i ukene som kommer.  

Utenriksminister Boris Johnson er først ut på onsdag. Det forventes at han bruker talen til å forsøke å samle «Remainers» og «Leavers». Brexit-minister David Davis og handelsminister Liam Fox er også på talerlisten, mens den EU-vennlige finansministeren Philip Hammond uteblir. 

Ministrene skal også møtes i statsministerens hus på landet, Chequers, for å diskutere fremtidsvisjonene før May holder sin store tale.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå