Dolce & Gabbana dømt til fengsel for skattesvindel

En italiensk domstol har dømt de to moteskaperne bak firmaet Dolce & Gabbana til fengsel i 20 måneder for storstilt skattejuks.

<p><b>ANKER:</b> Designerne Domencio Dolce og Stefano Gabbana er dømt til fengsel for skattejuks. Her er duoen i Milano 9. mai i år.</p>

ANKER: Designerne Domencio Dolce og Stefano Gabbana er dømt til fengsel for skattejuks. Her er duoen i Milano 9. mai i år.

Domenico Dolce og Stefano Gabbana er kjent skyldige i å ha unndratt 200 millioner euro i skatt, tilsvarende cirka 1,5 milliarder kroner.

Via sine advokater har de gitt beskjed om at de vil anke dommen, som falt onsdag. I tillegg til fengsel er de dømt til å betale en bot på 500.000 euro (3,8 millioner kroner) til italienske skattemyndigheter.

Moteduoen anklages for å ha etablert et fiktivt selskap i Luxembourg i 2004 og 2005 for å slippe å betale skatt til italienske myndigheter.

Aktoratet mener at selskapet, som har fått navnet Gado, er ren svindel ettersom virksomheten hele tiden er blitt drevet fra Italia.

Dolce & Gabbana ble grunnlagt i 1985 og sysselsetter nå over 3.000 personer. Selskapet har 250 butikker i til sammen 40 land.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå