Hever tollsatser mot Kina: – Forhandlingene går for sakte

Donald Trump kommer med nytt innfall i handelskonflikten med Kina. Førstkommende fredag vil han heve tollsatsene på varer verdt 200 milliarder dollar. 


<p>PÅ TWITTER: Donald Trump er blitt kjent for å komme med sterke meninger på mikrobloggtjenesten Twitter. </p>

PÅ TWITTER: Donald Trump er blitt kjent for å komme med sterke meninger på mikrobloggtjenesten Twitter. 

– I ti måneder har Kina betalt 25 prosent toll på høyteknologiske varer verdt 50 milliarder dollar til USA og 10 prosent på andre varer verdt 200 milliarder dollar. Disse betalingene er noe av årsaken til vår økonomiske suksess. Varene med 10 prosent toll vil få 25 prosent toll fra fredag.

Det skriver USAs president Donald Trump på Twitter søndag kveld.

Presidenten truer samtidig at det «snart» kan bli aktuelt å innføre toll på varer verdt 325 milliarder dollar, som i dag ikke er ilagt toll.

Videre omtaler Trump også forhandlingene med Kina om en ny handelsavtale.

– Forhandlingene med Kina fortsetter, men går for sakte, fordi de forsøker å reforhandle. Nei!, skriver Trump.

Like før helgen uttalte visepresident Mike Pence at Trump fortsatt hadde håp om at det kan bli inngått en avtale med Kina, ifølge CNBC.

Det har de siste dagene blitt spekulert i at et toppmøte mellom Trump og Kinas president Xi Jinping kan bli avholdt i utgangen av måneden, og at dette kan bli annonsert allerede neste uke. 

Sarah Sanders, talsperson for Det hvite hus, sa torsdag at USA anser et slikt møte som sannsynlig, ifølge Bloomberg.

Blant de mer avgjørende punktene som partene må enes om før de kan underskrive en avtale er hvorvidt tollavgifter vil vedvare eller bli opphevet. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå