Feirer med billigbilletter

Lavprisselskapet er størst i verden og feirer med én million billetter til 50 kroner per stykk.

Ifølge den internasjonale flytransport-organisasjonen IATA var Ryanair i 2008 verdens største flyselskap målt i antall passasjerer som flyr internasjonalt.

Selskapet fløy 57,6 millioner passasjerer i 2008 og passerte med det Lufthansa for første gang. Se hele listen på IATAs nettsider.

Nå feirer lavprisgiganten med å slippe én million billigbilleter. Og prisen på 50 kroner per billett er lavere enn flyplassavgiften.

Mer om Ryanair:

Lønnsom kampanje

Ryanair lover at prisen inkluderer samtlige skatter og avgifter, som ofte ligger langt over de 50 kronene man må betale per billett.

Flyselskapet har derimot egne avgifter som gjør at prisen fort kan bli langt høyere.

- Selv om vi kanskje taper på selve flybilletten, så er det jo mulig at vi tjener tilbake det tapte på at kunden velger å betale for et par kolli baggasje og et måltid eller to ombord, sier Erik Elmsäter, Ryanairs salgs- og markedssjef for Norden, til E24.

- I tillegg så er det aldri slik at vi regner på enkeltpassasjerer. Vi ser på inntjeningen per fly, og der regner vi med å tjene på denne kampanjen, fortsetter Elmsäter.

Hva synes du om Ryanairs kampanje? Si din mening i kommentarfeltet til høyre.

Norsk fokus

Ifølge en pressemelding fra lavprisgiganten så vil tilbudet gjelde for over 500 av selskapets europeiske ruter.

Elmsäter vil ikke si noe om hvor mange av disse som går fra Torp, Rygge og Haugesund, som er de tre norske flyplassene som selskapet flyr fra.

- Det er klart at vi har ekstra fokus på Norge, siden vi nettopp har startet flyvninger fra Rygge, sier Elmsäter.

Hvert 15. sete

Selskapet har 1.200 europeiske avganger med plass til 189 passasjerer i hvert fly. Siden tilbudet gjelder for reiser i september og oktober så utgjør en million billetter så mye som hvert 15. sete.

Les flere økonominyheter fra E24 her.

På forsiden nå