Amerikansk redningspakke klar

Kongressen i USA skal være enige om det meste i kriseplanen, men at ytterligere diskusjoner må til.

Det skal være oppnådd en "fundamental enighet" på redningspakken på 700 milliarder dollar, som skal redde de amerikanske finansmarkedene, skriver Wall Street Journal.

Kongressen skal ha godkjent redningspakken, men vil at de 700 milliardene skal deles ut i flere omganger, men 250 milliarder dollar skal være tilgjengelig umiddelbart.

Det skal også være enighet om å begrense muligheten til å gi "gyllne fallskjermer" til toppsjefene i selskapene som blir reddet av staten, det skal også stilles et tak på lønninger til topplederne.

Følg Wall Street på E24 Børs!

Alt ikke på plass

- Dette er en plan som kan komme gjennom i The House, i Senatet, og til slutt bli underskrevet av presidenten, sier den republikanske senatoren Barney Frank til The Wall Street Journal, men alt er ikke klart.

Republikanernes leder, John Boehner, sier at hans medlemmer ikke har godkjent planen, men at han er oppmuntret over den fremgangen som har vært.

Chris Dodd, demokrat og formann i Senatets bankkomité, opplyste tidligere på kvelden at både demokrater og republikanere er enige om grunnprinsippene i redningspakken, og at avtalen vil være klar i løpet av et par dager.

Les mer:

Til E24-forsiden

På forsiden nå