Første testflyging av nytt russisk jagerfly

Et nytt avansert russisk jagerfly med stealth-egenskaper foretok fredag sin første prøveflyging.
<b>T-50: </b>Et nytt russisk jagerfly kalt T-50 var fredag på sin første offisielle prøveflyging. Flyet betraktes som Russlands svar på USAs fremste jagerfly og er produsert av Sukhoi-fabrikken. Slik ser det nye russiske kampflyet ut fra luften.
T-50: Et nytt russisk jagerfly kalt T-50 var fredag på sin første offisielle prøveflyging. Flyet betraktes som Russlands svar på USAs fremste jagerfly og er produsert av Sukhoi-fabrikken. Slik ser det nye russiske kampflyet ut fra luften.

Femtegenerasjonsflyet fra Sukhoi-fabrikken, som foreløpig har fått navnet T-50, er utviklet i dypeste hemmelighet som ledd i Russlands planer om modernisering av de væpnede styrkene.

Flyet sies å være svaret på det amerikanske F-22 Raptor, som var på vingene for første gang i 1997. Det skal etter hvert erstatte de aldrende Su-27- og MiG-29-flyene.

Femtegenerasjonsflyet er mer eller mindre usynlig på radar, samtidig som de har svært avanserte fly- og våpenkontrollsystemer og flyr i supersonisk hastighet.

– Flyet oppførte seg svært bra. Alle våre forventninger er oppfylt, og jomfruturen var en suksess, sier Sukhois talskvinne Olga Kajukova etter den 45 minutter lange testflygingen.

Også testflygeren Sergej Bogdan var fornøyd og sa at flyet var lett og behagelig å fly.

Flere E24-saker

På forsiden nå