– Global krise kan knuse Afrika

Den globale økonomiske krisen kan komme til å knuse Afrika hvis vi ikke samarbeider, mener lederen for den afrikanske handelsorganisasjonen COMESA.
<b>TALTE:</b> ¿ Selv om den virker å være fjern fra oss, er sannheten at resesjonen banker på døra vår, sa Swazilands kong Mswati III etter et toppmøte i COMESA mandag.
TALTE: ¿ Selv om den virker å være fjern fra oss, er sannheten at resesjonen banker på døra vår, sa Swazilands kong Mswati III etter et toppmøte i COMESA mandag.

Finanskrisen har ført til at den økonomiske veksten i afrikanske land har stanset opp. Enkelte land som er sterkt avhengige av gruvedrift, opplever allerede resesjon, mens andre har svært liten vekst.

– Selv om den virker å være fjern fra oss, er sannheten at resesjonen banker på døra vår, sa Swazilands kong Mswati III etter et toppmøte i COMESA mandag.

Afrikanske land regner med færre direkte investeringer fra utenlandske selskaper i tiden som kommer, samtidig som kontinentet rammes hardt av at prisen på råvarer går ned.

– I altfor lang tid har vi sendt råvarene våre til utlandet, for så å kjøpe ferdige produkter til en høyere pris, sier kong Mswati.

COMESAs 19 medlemsland har nå besluttet å ha de samme tollsatsene på varer utenfra. Det skal bidra til å øke antall investeringer og styrke de økonomiske båndene mellom ulike afrikanske land.

Flere nyheter på E24.no

På forsiden nå